Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знаете ли за какво няма да прочете в нито едни новини, нито да го чуете?

Първото място на прекрасно българско дете - Eliza Cholakova, която спечели златен медал в Чехия на прескачане на препятствия на професионална височина от 130 см.

Дори да не сте ездач, представете си усилието да скочите с висока скорост и без грешка петнайсетина пъти от гърба на кон и всеки път всъщност излитате на над 2 метра.

Защо спортните редакции не се интересуват? Защото там работят невежи, неинформирани и мързеливи хора. Отвъд футбола и чат-пат художествена гимнастика, те повече просто не могат. Защо да разкажат за успех на талантлива българска ездачка, като може пак да цитират и обсъждат невчесана мисъл, пропълзяла под тупето на Боби Михайлов?

Когато Ая Митева стана трета на Европейско първенство по прескачане на препятствия, отново нито едни новини не го съобщиха. Пак някой гений на топката е бил по-актуален.

Още много успехи, Елиза! Познавам те от дните, когато беше малка пухкава кукличка на гърба на шотландско пони, после в първите уроци на корда. А възходът е вече само въпрос на време и още по-упорити тренировки.

От фейсбук