Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Марков
Георги Марков

Приятели,

Вчера, в испанската столица Мадрид и околностите се проведоха знакови избори за местен парламент. Испанската народна партия, водена от Исабел Диас Аюсо, спечели феноменалните 65 мандата в 136-мандатното народно събрание на областта. Над 70% от 7 млн. Мадрид и околностите гласуваха.

Гледах купона след изборите по испанската телевизия – беше невероятно.

Социалистите на хубавеца Педро Санчес взеха смешните 24 мандата. И още една фантастична новина: франкистката партия на моя любимец Сантяго Абаскал взе 13 мандата, побеждавайки комунистите от „Подемос”, които взеха 10 мандата.

Лидерът на партията Пабло Иглесиас хвърли кърпата и се отказа завинаги от политиката. Хак да му е! Мадрид и околностите ще се управляват от десницата с абсолютно мнозинство от 78 мандата.
Защо съм толкова възторжен? Ами, защото всички столици в Западна и Централна Европа се джендеросаха отдавна. Там управляват комунисти, социалисти, зелени и неолиберали, които сложиха кръст на християнството. Няма как да бъде друго, като мигрантите са вече мнозинство в тези столици и гласуват наляво. В бившите соц. страни пък на мода са децата и внуците на старата комунистическа номенклатура и НПО-тата на Сорос.

Обичам страхотно Мадрид! Два пъти съм гостувал на нашия цар Симеон Втори, за което му благодаря.

Гледах страхотния тенис турнир и се запознах с Рафа Надал.

Направихме си снимка, а като му казах, че съм приятел на Стоичков, пусна усмивка от 24 карата.

Обичам Мадрид и заради футболния отбор на "Реал", дал на света най-великия отбор – Ди Стефано, Ференц Пушкаш, Сантамария, Копа и Хенто, с който имах честта да обядвам в Гренада.

Браво на Мадрид! Десницата на Запад е жива!

Текстът е публикуван във фейсбука на Георги Марков