Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руската ваксина "Спутник V" СНИМКА: Ройтерс
Руската ваксина "Спутник V" СНИМКА: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с руския си колега Владимир Путин, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство, пише БТА.

Двамата президенти са обсъдили стъпки за развитие на двустранните отношения, сътрудничество в борбата с КОВИД-19 и регионални въпроси, се посочва в съобщението.

Ердоган е заявил, че очаква доставката на ваксината "Спутник V" от Русия за Турция в рамките на сключеното споразумение, да се осъществи както е планирано.

Турският президент е изразил голямо задоволство от това, че към сътрудничеството между двете страни в много области се включва и производството на ваксина.

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи вчера, че първата партида от руската ваксина се очаква да бъде доставена в Турция този месец.

На 26 април бе съобщено, че турската фармацевтична компания Viscoran ще произвежда в заводите си руската ваксина Спутник V срещу КОВИД-19.

В телефонния разговор Ердоган е изтъкнал важността на турско-руското сътрудничество в осигуряването на трайна стабилност в Сирия. По въпроса за Нагорни Карабах той е посочил, че трябва добре да се използва процесът на регионална нормализация и стабилност.