Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение задържане под стража на 31-годишния В. П. В., обвиняем за грабежа на възрастен мъж в село Замфирово, община Берковица.

На 2 май 2021 г. около 4,00 часа В. П. В. нахлул в дома на И. Б. С. в село Замфирово, нанесъл му побой, с който му причинил средна телесна повреда и му отнел със сила и заплахи 1000 лева.

Същия ден вечерта В. П. В. е бил задържан от служители на полицията за 24 часа по Закона за МВР, след което Окръжна прокуратурата – Монтана е постановила задържането му под стража до 72 часа и той е бил привлечен и разпитан като обвиняем за извършеното престъпление.

Срещу него е образувано досъдебно производство, а Окръжна прокуратура – Монтана е поискала от Окръжен съд вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ на В. П. В. Обвиняемият и защитата му поискаха от съда по-лека мярка за неотклонение – „Домашен арест“, с мотивите, че е признал вината си и е съдействал на разследването, а отнетите пари са възстановени на пострадалия. След като се запозна с доказателствата, събраните досега на досъдебното производство, съдът обяви, че може да се направи обосновано предположение, че именно В. П. В. е извършител на престъплението, за което е обвинен, а то е тежко умишлено и се наказва с „Лишаване от свобода“ от 5 до 15 години. Съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан за други престъпления против собствеността, заяви съдът и наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на В. П. В.