Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

СДС незаконно ползвали държавни помещения от 2017 г., каза още Йорданов

БСП не си платили наема към общината за централата на "Позитано" 20. Такива данни изнесе шефът на депутатите от "Има такъв народ" Тошко Йорданов по време на дебатите за намаляване на партийната субсидия на 1 лв. за действителен глас, след като социалистите дадоха да се разбере, че те няма да подкрепят.

"Днес е прекрасен ден за българския избирател, който вижда нагледно политическото лицемерие. Тази зала, като изключа тази част, която преди не бяха в парламента, нарушиха закона и гласувахте три пъти докато се докарахте до 8 лв. субсидия. Освен това искам българските граждани да знаят нещо за вашата партия - Не стига, че имате такова голямо държавно финансиране, ами вие към 1-и март  2021 г. за централата ви на "Позитано" 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв. Към общината същото не са направили НФСБ и "Воля", каза още той.

"Тази реплика е доста тъпа при положение, че става дума за частно лице, но истината е, че вие харчите парите на данъкоплатците за какви ли не глупости. Едните ги държат на влог, другите правят партийна телевизия и после - свършили парите. Пак ще ви повторя - членският внос при нас е 10 лв. на месец. А вие всички тук

в тази зала се опитвате

да си овардите краденото

от българския народ", коментира още Йорданов.

Да, БСП е в затруднено финансово състояние, защото миналата година тези въпроси, които бяха поставени, бяха използвани срещу нея, имахме направени бюджети и на няколко пъти драстично съкращавахме разходите, но ако си мислите, че ще отидем да се молим на някой мастит бизнесмен да плати тока на "Позитано", жестоко се лъжете, отвърна му Крум Зарков от БСП.

"Нашите представители в парламента няма да подкрепят намаляването на субсидията от 8 лв. на 1 лв. Давам си ясна сметка, че сме в предизборна кампания и че 2, 816 млн. българи са гласували за това, но си давам сметка, че те също поискаха мажоритарен вот, който беше отхвърлен. Защо няма да подкрепим? СДС през последните 4 г. за пръв път в своята 30-годишна история цял мандат не беше в парламента. Издържането на формация без субсидия или по 1 лв, е нещо много трудно. Говоря за членски внос. СДС има малко повече от 8005 членове. Нашият членски внос е 12 лв. за година, средства, които не стигат почти за нищо, още повече, че непарламентарно представените партии нямат право на помощ по отношение на офиси, наеми и т.н.

Сега вземате 10 лв, защото сте

на гребена на вълната, но ще

дойде момент, в който вашите

избиратели няма да ви плащат

по 10 лв. Мислете и за това", настоя от своя страна лидерът на СДС Румен Христов.

"Проблемът е ваш, че не можете да си събирате членския внос, наистина. От 2017 г. СДС ползва държавни помещения под наем в нарушение на закона, защото нито са били парламентарно представени, нито сте прескочили 1%. Как е станало това? В нарушение на закона от 2017 г. вие ползвате държавни помещение под наем, затова виете тук", отвърна му Тошко Йорданов.

СДС не ползва държавни помещения. Покажете ми договора или договор за помещение, което ползваме и не плащаме наем, настоя Христов.

Тошко Йорданов обаче нямаше право на дублика и не успя да му отговори.