Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 

Изборите по време на пандемия са скъпо начинание – над 100 млн.лв. вложихме и ги проведохме пред всички наблюдатели и неслучайно не бяха обжалвани. Всички казаха, че изборите са честни и добре проведени, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Демокрацията е скъпо нещо – партиите са длъжни да направят необходимо, за да има стабилно управление, допълни той.

От "Отровното трио" казаха, че ГЕРБ са токсични. Нима БСП, ДПС и "Да, България" не са токсични – никой не иска да работи с тях, каза още Борисов.

Отнасям се с уважение към всяка партия, но не може уважаемата Нинова да каже: повече от месец мина, не може още Борисов да управлява, бързо да връщаме мандата и да закриваме парламента. Да си бяха направили едно правителство, проформа ако трябва – какъвто е в момента парламентът, обслужващ интересите на кандидат-президента Радев, заяви премиерът в оставка.

При този насипен парламент, при това отношение между политическите субекти, кога България ще има пълен мандат? Отново хвърлиха прах в очите на хората. И за партийната субсидия какво стана? Как се съешиха така, че и тя отпадна? Нали това им беше предизборната програма. На Разпети Петък да приемеш закон за три дни, при положение, че ние сме имали препоръки по тази тема година преди изборите да не се променя закона. Целта беше една-единствена – ЦИК да се даде в ръцете на кандидат-президента Радев, коментира Борисов.

Отношение по темата с приетите промени в Изборния кодекс взе и правосъдният министър в оставка Десислава Ахладова.

Тя заяви, че е притеснена от толкова прибързаните промени, приети без да се изчакат становища на институции.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че това е абсолютен правен и конституционен прецедент.

Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането – говоря за указа, подписан от президента Радев за "Държавен вестник", обясни Атанасова.

Коя държава в Европа го прави това с машините, питайте Рюте, аз говорих с него и той каза, че са се отказали, защото не може да се защити резултатът. Сега наказваме народа: щом не иска машини - насила. Сега и Христо Иванов иска, не иска, ще гласува на машина, коментира Борисов.

Десислава Атанасова добави, че с промените в Изборния кодекс се погазва тайната на вота.

Сега всички се състезават да бъдат критици, но това не е есенцията на политиката. Есенцията е да взимаш решения, изтъкна вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Очаквайте подробности!