Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Кой клекна за "Росенец" и за субсидия от 1 лв., попита депутатът от ГЕРБ

Усещането ми е, че правите преврат с Изборния кодекс и с премахването на специализирания съд и прокуратура, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който нарече новите в парламента "братство на почтените".

Той определи законовите промени като опит новите партии в парламента да си увеличите процентите за предсрочни избори. "Но няма да го направите, защото нямате такъв интелектуален потенциал. Като прехвърлихте на президента да назначава ЦИК, след като той е кандидат-президент. Него не го ли е срам? Вас не ви ли е срам? Защото той мълчи. Явно сте се разбрали. Българският народ не е глупав и затова ви подреди на второ, трето, четвърто, пето и шесто място", каза още Биков.

Той попита защо са отпаднали някои от предвидените за разглеждане вчера точки в дневния ред. "Очевидно, че сте се спазарили. Първата точка бе за "Росенец". Кой клекна за "Росенец" да видим? Няма я точката за намаляване на субсидията? Кой клекна и за субсидията и на кого?"

Според него се "бълва законодателство на килограм от братството на почтенните".

"Вчера абдикирахте от българския народ и не предложихте нито състав, нито план за българското правителство. Вместо това предложихте съществени промени, които ще струват скъпо на българския данъкоплатец. Искате да приемаме закони на килограм, които ще ви служат само за предизборната кампания. Предприемате много радикални промени в съдебната система. Приемането за разпускане на специализирания съд и прокуратура. Европейските институции бяха препоръчани да бъдат създанени през 2009 г. Те разглеждат дела за тежки и сериозни олигарси. Кой има полза тези правила да бъдат спрени? Да не би братството на почтените да връща услуга на някого? Как се прави такава тежка съдебна реформа за 3 дни", попита още Тома Биков.