Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Бакалова на червения килим с рокля на "Луи Вюитон" СНИМКА: РОЙТЕРС
Мария Бакалова на червения килим с рокля на "Луи Вюитон" СНИМКА: РОЙТЕРС

Феноменалната бяла рокля на Louis Vuitton е от слоеве тюл, съчетан с дълбоко V-образно деколте, украсено с диаманти

“Зашеметяваща принцеса.” Този коментар остави в инстаграм под снимка на Мария Бакалова от нощта на връчването на тазгодишните награди “Оскар” милиардерската наследница Парис Хилтън. Възхита към визията на българката на най-бляскавото събитие в Холивуд изразиха редица известни имена от киноиндустрията и световната музикална сцена. За топлото приветствие към Мария от Брад Пит няма защо отново да повтаряме - мнозина с гордост се почувстваха поласкани дори лично.

Успехът на Бакалова е безспорен - тя се нареди сред първите в голямото кино и дори засенчи голяма част от тях, макар и да остана без статуетка. Определено си заслужи много комплименти. Наистина беше като принцеса и това се оказва съвсем търсен ефект.

Нейната лична история и тази на героинята й в “Борат” имат една и съща приказна вибрация - тази на Пепеляшка.

Пред камерата на филма на Саша Барън Коен неговата екранна дъщеря Тутар израства и се превръща от диво и пренебрегвано момиче в безстрашен и уважаван партньор на Борат.

“И в реалния си живот се чувствам като Пепеляшка - признава Бакалова за сп. Vanity Fair. - Защото съм тази източноевропейска актриса с огромната мечта да бъде звезда в западното кино, в Холивуд, но й е казано, че това никога няма да се случи.”

Но се случи... Така, започвайки с първото голямо награждаване - “Златен глобус” през февруари, Бакалова и нейната стилистка Джесика Пастър решават да разкажат една красива и романтична история - нейната. Финалът бе на церемонията за “Оскар”, на която номинираната Мария блесна във феноменалната бяла рокля на Louis Vuitton с драматични бижута от Moussaieff Jewellers.

Тоалетът е вълшебен - тюл от “слой след слой след слой”, съчетан с дълбоко V-образно деколте, украсено с диаманти.

“Решихме, че ще бъде нещо светло, нещо, което ще вдъхнови хората за добро ново начало - обяснява българката. - Защото всеки край е ново начало.”

Мария Бакалова на червения килим СНИМКА: РОЙТЕРС
Мария Бакалова на червения килим СНИМКА: РОЙТЕРС

При избора на бижутата актрисата лично посещава Moussaieff Jewellers в Лондон, където е абсолютно зашеметена в мига, в който пристъпва в магазина. И нейната реакция е: “Може ли да имаме всички?”

Гримът е вдъхновен от Грейс Кели, но с нов прочит. Бакалова сама по себе си е превърната в произведение на изкуството. Именно за да бъде съвършена на червения килим, при подготовката за голямото събитие за това имат грижата нейната стилистка Пастър, фризьорът Байрън Уилямс и гримьорката Келси Деениън.

И тъй като семейството на Мария не успява да бъде до нея през най-лудата и славна нощ заради ограниченията за пътуване, тя е придружвана от своя агент Кейд Хъдсън, наричайки го “избрано семейство”.

Мария се срещна за първи път с колежките си и конкурентки, номинирани също за поддържаща актриса, като успя да изрази възхитата си от всяка една от тях.

“Искам да бъда като Глен Клоуз. О, боже мой, бях влюбена в нея, когато тя играеше маркиза Дьо Мертьой в “Опасни връзки”.

Развълнувана и дори леко стресирана от целия блясък на всички звезди около нея, самата Мария излъчваше собствена и много специална светлина. Чийто източник със сигурност е било щастието от сбъдването на мечтата.

Мария Бакалова СНИМКА: Фейсбук
Мария Бакалова СНИМКА: Фейсбук

Тепърва зрителите ще могат да гледат Бакалова в комедията “Балонът” на Netflix, режисирана от Джъд Апатоу. Историята се фокусира върху група актьори, поставени под карантина в хотел заради COVID-19, които се опитват да завършат голям холивудски филм.

В продукцията ще участва цяла плеяда холивудски величия, сред които Дейвид Духовни, Крис Прат и Педро Паскал. Също така българката ще се снима в новия трилър на Халина Рейн, “Тела, тела, тела”, в чийто звезден каст влизат още Амандла Стенбърг, Пит Дейвидсън и Михала Херолд.