Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нямаме реален опонент, скриха се Бойко Борисов

С месец се удължава противоепидемичната обстановка у нас - до края на май. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов по време на среща с министър-председателят в оставка Бойко Борисов, който събра част от министрите в дома си след заседанието на Министерски съвет, което се проведе по-рано днес.

Ангелов заяви още, че България излиза успешно от третата вълна на COVID-19.

След седмици и месеци горещи дискусии не знам какво още може да се каже. Вчера два часа в бюджетна комисия запознахме народните представители с Плана за възстановяване, заяви Томислав Дончев и добави, че тази сутрин е имал разговори с ЕК, като са готови да стартират всички процедури от комисията, за да стартира и проверката.

Кирил Ананиев заяви, че са одобрени допълнителни средства, 83 млн. лева за допълнително възнаграждение от 1000 лв. на медицинския персонал. 23 млн. са за персонала в структурите на МЗ на първа линия. Останалите 60 млн. са за останалите медици на първа линия. Ананиев определи като неистина казаното от президента Радев, който обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета.

Народното събрание трябва да се фокусира върху основните проблеми, които в момента вълнуват българите, заяви Борисов.

Предложих до края на годината, тогава да отидем на избори, но сега парламентът, с огромното им мнозинство, да вземе всички решения, които президентът казва. Те могат да ги вземат, да ни задължат, да си махнат мораториума, защото няма да можем да го изпълним, допълни Борисов и призова "Дайте сега да решим въпроса с тези десет неща, които всеки българин го интересува".

За съжаление по нито една тема нямаме реален опонент, скриха се, отново не показаха на хората какво искат, какво правят, единствено се водят от злобата и от своята некадърност, национални предателства. Колкото повече виждат, че са некомпетентни, че са неподготвени да управляват, толкова по-злобни стават, въпреки че им казахме - управлявайте, ще ви предоставим всичко, само не вкарвайте в държавата следпандемичната, икономическата, финансова и политическа криза, заяви премиерът.

Очаквайте подробности!