Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако Радев ни връчи третия мандат, ще решим какво да правим Корнелия Нинова, БСП

Третият мандат ще е изпитание за когото и да е

"Разумното за страната е да се направи правителство. Очакванията са към Трифонов. Трябва да се вземат антикризисни мерки за спасяване на икономиката и домакинствата. Това е първото нещо, което трябва да реши правителството", каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обясни, че в момента се чувстват последователни, стабилни. В момента сме като остров на стабилност в тези дни.

"За да се заложи допълнително финансиране, това трябва да стане през парламента. Плана за устойчивост още не е изпратен в Брюксел, а срокът изтича на 30-ти април."

"Ние от БСП настоявахме за разглеждане на плана, ние имахме конкретни предложения по промени на плана", заяви лидерът на БСП.

"Ние не сме предлагали промени в изборния кодекс, ние подкрепихме тези на ИТН. Реформата е много голяма.

"Ние държим на видеонаблюдение, активна регистрация, машинно гласуване. Твърде често се сменят изборните ни правила и администрацията не може да се подготви.", уточни Нинова.

"Ние 4 години искаме разграждане на модела Борисов. Ако погледнете във времето, ние сме единствената партия, която не е подкрепяла ГЕРБ. Те се окопават във властта. Ние сме последователни принципни. Никак не ни е трудно да го правим".

"Борисов е явно лицемерен, той наложи практиката да си купува депутати от други партии. Той не спря да го опитва и в БСП, но не му се получи. Опитите му да разбие и БСП, както направи с останалите партии, които се докоснаха до него, се провалиха", изрази мнение Нинова.

Тя подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани:

„Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме... Третият мандат ще е изпитание за когото и да е“.