Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Атанасова и Даниел Митов СНИМКИ: Румяна Тонева
Десислава Атанасова и Даниел Митов СНИМКИ: Румяна Тонева

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство, отказа да го предложи в зала за гласуване

Не предложихме състава на кабинет за гласуване в парламента, защото там вече се завърнаха най-ужасните, порочни практики - гласуване с чужди карти, опити да се променя правилник с неясни правила. Това каза след връщането на мандата за съставяне на кабинет председателката на парламентарната група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя обясни, че не е имало нужда обществото да става свидетел на низости от различни парламентарни групи при гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство.

Атанасова напомни, че през 2009 г. ГЕРБ е забранила парламентарното номадство и гласуването на депутати с чужди карти, а тези практики сега се завръщат.

Положихме усилия, поканихме партиите, с които смятаме, че можем да имаме допирни точки по програми и приоритети, обясни Атанасова и добави, че подкрепа за правителство на "Има такъв народ" може да има след ясни структура, състав, приоритети и политики. "Вече 2 седмици след изборите не сме чули нито дума по тези въпроси. Даже напротив, от всичко заявено в последните две години, когато се структурираше партията "Има такъв народ" върху платформата мажоритарен вот, субсидия от 1 лв. и електронно дистанционно гласуване, за една нощ всичко рухна. Вече се отказаха като че ли от всичко. Ние не знаем дали те вземат някакви решения във връзка с бъдещото развитие на държавата ни", каза още председателката на ПГ ГЕРБ.

Предложеният за премиер Даниел Митов обясни, че в момента се водят задкулисни разговори за правителство и общество се държи в съспенс.

Даниел Митов и Десислава Атанасова
Даниел Митов и Десислава Атанасова