Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Връщаме мандата за съставяне на правителство

Най-лесно е да откажеш среща, защото там трябва да взимам веднага решения. Връщаме мандата за съставяне на правителство. Това съобщи току-що премиерът в оставка Бойко Борисов на живо във фейсбук. 

От "Има такъв народ" и ДБ отказаха среща с ГЕРБ, докладва му номинираният за министър-председател Даниел Митов.

Имаше обсъждане дали да не внесем кабинета за гласуване в парламента, но като гледам тази отрова, няма смисъл да го правим, обясни решението на партията си Борисов.

Хората гласуваха, че ГЕРБ трябва да управлява, но трябва да бъде контролиран, разтълкува изборните резултати министър-председателят в оставка.

Премиерът в оставка очаква следващия мандатоносител "Има такъв народ" също да не осъществят мандата за правителство и дори да не покажат своите кандидати за министри. "Защото тогава ще се покаже кой е отзад", заяви Борисов.

ГЕРБ трябва да подкрепя "Има такъв народ" и останалите нови партии да седят възможно най-дълго в парламента, за да видят хората какво са избрали, заяви Борисов. Вижте ги само какви са първите неща, които направиха - гласуваха си заплати по 10 хил. лв., върнаха гласуването с чужди карти, качиха се на мерцедесите. А адвокатите на мутрите, които са в парламента, си гласуваха до обяд да са на дела, а следобед да разпитват и притискат главния прокурор и съдиите. За каква съдебна независимост говорим тогава, заяви Борисов.

Той заръча на депутатите си да подкрепят всички предложения за изборни промени на другите партии в парламента. Но те ще се провалят с организацията на изборите. Може пък това да искат - постоянно служебно правителство, заяви още Борисов.