Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова, БСП
Корнелия Нинова, БСП

БСП и ГЕРБ изгубили от управлението с ДПС, категорична бе лидерката на социалистите

ДПС е задкулисният партньор на ГЕРБ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

В тази сложна ситуация позицията на БСП е най-лесна, ясна, принципна и последователна - четири години 5 пъти внасяме вот на недоверие към правителството на Борисов, напуснахме парламента, внесохме 1300 законопроекта контра предложения на ГЕРБ, каза Нинова. Според нея сега имало разместване на пластовете и неяснота в позициите на партиите.

Няма да ви стигнат гласове, не можете сами. В същото време отказвате протегната ръка от БСП, защото била партия на статуквото. Очевидна липса на политическа мъдрост. Четири години повтаряме, че скритият партньор на ГЕРБ е ДПС. Днес те казват, че няма да ни подкрепят, защото сме загубили изборите. Ами те управляваха, и с ГЕРБ и БСП. Понеслите негативите от това са ГЕРБ и БСП, а сега тръгват да подкрепят вас. Помислете си какво ви чака, обърна се Нинова към новите партии в парламента.

От ДПС обаче започнаха да подвикват към Нинова, но тя настоя: "Като дърпате за опашката, ще си получите истината".

Докато тук се занимаваме с това. Какво се случва в реалния живот? За седми път ви го казвам- чуйте гласа на разума. Докато тук тече този разговор, този човек се окопава. Борисов искам да кажа, продължи тя. Нинова настоя партиите да не говорят, че социалистите искат да разбият анти-ГЕРБ мнозинството. Тя обясни, че още в понеделник Борисов подменили цялата енергетика и след това "Булгаргаз" поискали 17% увеличение на газта. ГЕРБ били овладели и цялото земеделие - подменили ръководствата на 6-те държавни горски предприятия за 24 ч.

Ако бяхте ни послушали миналата седмица, без да си мерим кой е по-прав, това нямаше да се случи. От ДПС сега ще ме репликират, че тези конкурси били започнали отдавна и щяло да се случи, но юристите ще кажат, че краят на конкурсите е вписването в агенциите, категорична бе тя.

Позволете ми да допусна - и в енергетиката, и в земеделието кадрите не са само на Борисов. Там са и кадрите на ДПС. Не знам защо го правите. От неопитност от инат ли, че БСП го е предложила, но е грешка - не пожелахте да примете мораториума на БСП, продължи тя. Подчерта, че в момента правтилството готвело да даде концесия  за добив на подземни богатства в Орешака и в Димитровград, концесия за Кабакуум във Варна.

И отново не искате мораториум. Защо?, попита тя. Обясни, че в момента Борисов им се подигравал и си действал, докато останалите си чешат езиците.

Ваше е решението с вдигането на ръката или натискаането на бутона къде ще се позиционирате, отсече Нинова.