Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов
Даниел Митов

Много е вероятно да се оформи кабинет на задкулисието, ако разговори за подкрепа на правителство на ГЕРБ- СДС не се състоят ГЕРБ-СДС. Това каза номинираният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов.

Обясни, че тепърва предстоят тежки разговори, ако се случат изобщо. Според него "Демократична България"  се  държат като победители без да са такива. Нашият призив е да погледнат реално и да видят, че не може с лековато говорене да елиминират 840 хил. български избиратели, които са си дали гласа за ГЕРБ. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикалян ще бъдат наказани  последствие от избирателите, каза още Митов.

Според него управление с премиер, за когото хората не са гласували, дава възможност да се стигне отново до правителства, като тези на Любен Беров и Пламен Орешарски, свързвани със задкулисието.

Посоченият от ГЕРБ-СДС за министър-председател потвърди, че официални покани за съставяне на правителство ще има отправени към ДБ и „Има такъв народ“. Преговори с БСП, ДПС и „Изправи се! Мутри вън!“ са невъзможни.

Дали ГЕРБ ще подкрепи евентуално правителство на "Има такъв народ", ще се реши, като дойде този момент, каза Митов. И уточни, че позицията на ГЕРБ е правителство да има.

Според него ГЕРБ ще подкрепи идеята на ДБ за временна комисия "Росенец".