Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На днешния ден се навършват 96 години от атентата в църквата „Света Неделя“, извършен от Българската комунистическа партия по заповед на Георги Димитров и Коминтерна и пряко финансиран от Москва. Загиват над 200 мъже, жени и деца, а стотици други са пострадали и ранени. Останалият в историята като най-кървавия атентат в Европа за XX-ти век има за цел да ликвидира политическия и военен елит на Царство България и да отвори пътя към насилственото съветизиране на България.

Никаква политическа цел или идеология не могат да оправдаят подобен варварски акт. За съжаление партията-наследник на БРП(к) и БКП повече от 30 години след началото на демократичните промени все още не успява да намери сили, за да се извини и да скъса с това наследство на кървав терор и репресии.

Сегашният държавен глава, който би трябвало да олицетворява единството на българите, също не намери за необходимо нито веднъж да осъди тоталитарната комунистическа диктатура и се подигра на всички демократично мислещи българи, обявявайки точно в Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим намерението си да се кандидатира за втори мандат. Поведението на Румен Радев потвърждава, че той продължава линията на приемственост с комунизма, символите и носителите му, като престъпника Георги Димитров.

Нека днес сведем глави в памет на невинните жертви и да си спомним, че лекуването на травмите от миналото е възможно единствено след неговото пълно осъзнаване и осмисляне.

Поклон пред жертвите на комунистическия терор!