Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА
ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА

Време е шоуто да приключи, защото за разлика от шоуто на политическата сцена няма скечове, рядкост са аплодисментите и поздравленията. В политиката има работа, компромиси, разочарования и рани. Политиката изисква смелост и решителност. А днес най-висшата форма на смелост, която можем да проявим е да си подадем ръка и да възстановим диалога между нас и да запазим девиза, изписан пред тази сграда "Съединението прави силата".

Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова от парламентарната трибуна на първото заседание на 45-ото Народно събрание.

Изборите приключиха и народът се произнесе. С това завърши и лесната част от работата на всички нас новоизбраните. Днес е време да поемем своята отговорност към избирателите, стабилността на държавата е и едно по-добро утре. Отговорността е тежка. Често пъти тя е непоносима към онези, които гледат на политиката като единствено средство за изграждане на имидж.

От позицията на хора с по-голям опит ще ви кажем, че една криза не може да се управлява само с говорене. Често пъти най-наложителните и правилни решения са непопулярни, каза тя. Атанасова напомни, че над 800 хил. граждани са гласували за ГЕРБ на последните избори и нито една партия в новото събрание не се доближава до този резултат, колкото и сметки да се правели, победителят бил ГЕРБ. 

Партията ни спечели пети парламентарен вот и общо 14-та изборна победа. Победителят се поздравява и това зависи не само от възпитанието и културата, но и от политическия опит. За нас е ясно, че дългогодишният опит уморява, но суверенът продължава да ни поставя на първо място. Сега е моментът всички ние да благодарим на цялата изборна администрация, която гарантира провеждането на честен вот, категорична бе тя.

Въпреки пандемията и огромното старание на опозицията да внуши на хората, че вотът ще бъде подменен, изборите преминаха нормално. Най-голямото доказателство е присъствието на всички нас в тази зала и  това, че никой не оспори резултата. Ние сме длъжни да оправдаем резултатите. Ще предложим състав на ново правителство. Ще предложим кабинет, който от ден първи може да заработи на същите високи обороти, които поддържа и сегашното правителство, каза тя. Атанасова подчерта и успехите на правителството в оставка, сред които увеличението на пенсиите, учителските заплати, влизането в чакалнята на еврозоната.

Очаквайте подробности!