Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ
КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за президент, а във ВМРО все още не са обсъждали кандидатури за предстоящите президентски избори. Това обяви в предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на партията. Каракачанов отхвърли вероятността за евентуално издигане на Ангел Джамбазки.

Каракачанов заяви, че ВМРО няма да подкрепят и сегашния държавен глава Румен Радев: "На този етап мисля, че не. След като се състави правителство, след като започне да работи парламентът, ще обсъждаме президентските избори".

Попитан дали самият той ще се кандидатира за президент, Каракачанов отговори: "Към днешна дата - не. Честно казано днес се чувствам уморен", като обясни това с тежката работа, свършена в Министерството на отбраната през последните 4 години.

Според него на отминалите вече избори за парламент е липсвал категоричен лидер, припознат като алтернатива. А вотът на българите бил основно протестен и се е "излял" на няколко места.

Каракачанов благодари на 117-те хил. избиратели, гласували за ВМРО. От думите му стана ясно, че не съжалява за ниския резултат на партията, който не стигна, за да се прескочи 4-процентната бариера.

"Ние решихме да играем сами, вместо да играем коалиция с цел прескачане на бариерата. Ние една лоша дума не казахме за никого - нито за коалиционните си партньори, нито за онези политически формации, с които са се явили. По-добре да оставиш добър спомен от това, което си свършил в парламента, което си свършил като министър. Хората в по-спокойна ситуация го оценяват", коментира той.

Според Каракачанов предсрочни избори няма да има, защото било видно, че никоя от партиите не иска да бъде назначавано служебно правителство от президента Радев.