Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес ще вали
Днес ще вали

Днес на много места ще има валежи, но още сутринта от северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. В Източна и Южна България, където валежите ще са почти през целия ден, ще има гръмотевици. Условията за градушки остават, предаде БНТ. Северозападният вятър ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°; максималните между 11° и 16°.

В планините ще има значителна облачност и валежи от дъжд, над 1500 метра от сняг, но с понижението на температурите през деня тази граница ще се снижи. До края на деня валежите в повечето райони ще спрат, с изключение на Родопите, а облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – минус 2°.

В четвъртък и петък ще остане ветровито, с умерен, покрай Дунав и временно силен северозападен вятър. Облачността ще бъде променлива, главно след обяд по-често значителна и в четвъртък в югоизточните райони на места все още ще превалява слаб дъжд.

Температурите ще са по-ниски от обичайните за средата на април: минимални - предимно между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в петък и малко под нулата, максимални - в четвъртък между 9° и 14°, в петък - с 1 до 3 градуса по-високи. В събота от югозапад облачността ще се увеличи и главно в Южна България ще вали дъжд.