Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бивш шеф на СДВР за убийството на Драгополов: Може да е външна поръчка Николай Драгополов

Вероятно има и съучастник

Възможно е убийството в София да е външна поръчка, коментира случая от вторник, когато бе разстрелян 46-годишният бизнесмен Николай Драгополов, бившият шеф на СДВР Валери Йорданов пред Нова тв. Той смята, че по всяка вероятност е имало и съучастник - човек, който е наблюдавал кога жертвата ще излезе от автокъщата.

Припомняме, че собственикът на автокъща Николай Драгополов беше застрелян, докато чака на червен светофар.

„Изпълнението според мен е доста скъпо като организация. Нашите изпълнения са доста шумни и придружени със стрелба. Тук виждаме едно доста стриктно изпълнение, както по отношение на организацията, така и по отношение на стрелбата”, обясни Валери Йорданов

Експертите смятат, че покушението е поръчково, а според бившият директор на СДВР изпълнителят на деянието не е случаен човек.

„Всички елементи, които се съдържат, водят към изпълнение на поръчка. В случая бих казал, че това е проведено доста внимателно - като наблюдение. Най-вероятно мястото е наблюдавано нееднократно. Проучено е и къде е най-удобно да бъде извършено престъплението”, коментира Йорданов.

Както стана известно, самата подготовка е продължила 3-4 дни, в зависимост от маршрута и поведението на набелязаната жертва.

„В случая мястото е подбрано добре, тъй като е доста оживено и предоставя доста посоки за оттегляне. Наличието на свидетели е сведено до минимум. Ако някой е видял нещо, едва ли е обърнал внимание”, добави Йорданов.