Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До момента следовите кучета не са намерили нищо подозрително, дронът, с който наблюдават района - също

Мистерията се заплита - няма следи и от колата

Хиляди километри са пропътували роднините на изчезналия преди повече от месец 28-годишен Божидар Радев, за да се върнат у нас и да го търсят, научи "168 часа". Преди 1-2 седмици негови близки, сред които баща му и брат му, са се завърнали в родното им с. Копринка с надеждата, че ще открият мъжа някъде в околностите. Те са силно притеснени и за сина му - 5-годишния Ангел, чиито следи също се губят от 5 март тази година. Близките им смятат, че в следващите дни и други познати на Радев ще хванат директни полети за страната ни. Според тях с нарастването на броя на хората, които искат да се включат в акцията, ще се разшири и периметърът на търсене. Дали обаче това ще помогне за намирането на двамата, не е ясно. До момента следовите кучета, водени от горски служители, не са дали никакъв сигнал. Дронът, с който се наблюдава районът на язовир “Копринка”, също не е заснел нещо, което да насочи разследващите.

Въпреки силното желание на сформираните екипи, които са обходили селата в района на Павел баня, Казанлък и Мъглиж, мистерията се задълбочи още повече, след като не бяха открити и следи от колата, с която Божидар и детето му тръгват от къщата им в Копринка. Роднините им не могат да си обяснят как автомобил с двама души се "изпарява" и никоя камера не може да засече посоката, в която са потеглили. Съвсем доскоро те вярваха, че видеонаблюдението в района ще отговори на по-голямата част от въпросите им. За съжаление, пред "168 часа" споделиха, че вече губят надежда, защото записите не са им били показани. По-скоро няма такива, обобщават те.

Жената на Радев - Джеврие, продължава да стои и зад думите си, че с него не са имали пререкания и той никога не й е посягал. Пред властите няколко пъти повторила, че не е заплашвал да избяга с детето, нито пък е искал да се разделят. Нямали поводи за скандали, работели и живеели прилично. Близките на семейството отричат и версията, че Божидар може да е станал жертва на отмъщение заради конфликти с някого. Сигурни са, че той не е имал врагове, нито е дължал пари. Не получавал и заплахи за живота си. В противен случай щял да потърси помощ.

Нямали борчове, защото в семейството му се работело непрекъснато. Дори заминали за Германия, откъдето издържали сина си. След гурбета мъжът си купил сребрист мерцедес. Месец-два преди изчезването се завърнали у нас, защото майката на жената се разболяла и трябвало някой да й помага. В момента заради силния стрес са зле и останалите роднини. Повечето от тях са на медикаменти и не са спали от дни, научи "168 часа". Веднага след като разбрала, че от правнучето й няма следа, се поболяла и най-възрастната баба. Тя получила припадък и не спирала да плаче. Сега е стабилизирана, но всеки ден питала кога ще се върне Ангел.

"Бавно започваме да се обезверяваме, че ще ги намерим, но се молим на Бог това да стане - казва братовчед на мъжа. - Мина много време, повече от месец, вече стана. Не искаме да приемем версията, че може да са мъртви, защото знаем, че не са. Те са живи, просто не знаем къде са и защо са тръгнали в неизвестна посока. Полицията ни помага изключително много. Искаме да им благодарим, не можем да се оплачем от тях. Разпитваха, търсеха с нас, но не намерихме нищо. Сякаш са се изпарили. Мислим си, че за толкова време не до Германия, където Божидар е ходил преди, но и до много по-далече могат да стигнат. Въпросът е защо да напускат страната. Някак и това не вярваме да е станало, макар че не го изключваме. Просто не е имало причина той да стане и да тръгне с детето изведнъж. Не е имал проблеми, за да го направи. Първо се питахме възможно ли е да мине граничните пунктове, без да показва документи, защото той не е носел със себе си никакви, доколкото разбрах. Но ако е без кола, все отнякъде може да мине. За да е без такава обаче, трябва да я е оставил и да са тръгнали пеша. Така и не намерихме автомобила, значи са с него. Не знам и аз. Всякакви сценарии ни се въртят в главите."

Джеврие моли всеки, който е видял автомобила, да се свърже с нея или с властите. Казва, че е минало много време, но знае, че те са живи.

"Ако са с колата, няма как да не са спрели някъде за почивка или да са се отбили до бензиностанция да вземат нещо на малкия - разсъждава близък до семейството. - Дори в някое малко магазинче може да са влезли за кратко. Все някой ги е видял, просто не е обърнал внимание. Умоляваме всички да се замислят и ако имат спомен, че са виждали мъж, който прилича на Божидар, или дете като Ангел, да сигнализират. Ще помогнете много както на нас, така и на полицията. Трябва ни поне една следа, по която да тръгнем. Искаме само едно нещо, за което да се хванем. Засега не сме открили такова."