Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МАЯ МАНОЛОВА
МАЯ МАНОЛОВА

Всички контакти, с която и да било от парламентарните сили, ще се провеждат публично и прозрачно пред хората. Но съставянето на правителство е ангажимент на първите 3 партии, а на нас народът ни отреди важната роля на парламентарен омбудсман. Това заяви Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" пред медиите.

Сформирането на правителство, разговорите и договорките не са мой ангажимент. Ако бъде направен опит за такива, ще информирам медиите. Ние няма да влизаме в разговори, с когото и да било, ако не са публични и ако не бъде информирана обществеността, зарече се Манолова.

Тя обяви, че отваря Народното събрание за граждани и покани майките и другите групи да отидат при тях и да внесат законовите си предложения. Ние получихме значимата роля да бъдем парламентарен омбудсман, парламентарната група на гражданите и затова първите ни законови предложения ще са за гражданите, обясни Манолова.

Тя изброи първите неща, които "Изправи се! Мутри вън!" ще направят в парламента. Първото ще е създаването на комисия по ревизията, която да се заеме с черните каси на властта и да направи проверка на работата на държавните дружества, решенията на правителството от последната година, концесиите, големите обществени поръчки.

Помолена да коментира офертата, която БСП и соцлидерката Корнелия Нинова отправиха по-рано днес - за общ фронт срещу концесията на летище "София" отменянето на таксите за концесионера за 10 г., Манолова обяви: БСП ще имат възможност да подкрепят комисията по ревизията, ако искат - да направят предложение в нея.

"Изправи се! Мутри вън!" ще внесат и законодателни предложения в подкрепа на малкия и среден бизнес. Предложението им е за еднократна помощ в размер на една депутатска заплата - 7000 лв. за микропредприятията, които са най-пострадали от коронакризата. А за всички, които са претърпели загуби - да бъдат опростени половината от дължимите от тях осигуровки.

Ще бъде внесено проекторешение за отнемане на привилегии на депутати, министри и други висши чиновници, като първото ще е слизане от колите на НСО.

Манолова ще внесе и промени в изборното законодателство, с които да се въведе електронно гласуване за българите зад граница, изборни райони в чужбина, активна регистрация в избирателните списъци. Тя ще инициира и общи действия за смяна състава на ЦИК.