Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от БСП Александър Симов СНИМКА: Архив
Депутатът от БСП Александър Симов СНИМКА: Архив

Смъртта на чешкия магнат Петър Келнер направи доста заглавия. Но само при мен ще прочетете подробности за неговото житие, които няма как да намерите в сензационната преса.

Преди 8-9 години този мистериозен богаташ идва на почивка на Черноморието и то през туристическа агенция. И така попада в организационните ръце на Хакимчето.

Някой й казва, че това е един от най-богатите чехи. Тя обаче не се впечатлява. Все пак е потомка на шиитски аристократи, които се респектират само от наследствените дворци и семейните армии. И така тя неумолимо набутва Келнер в маршрутка, заедно с още поне дузина негови сънародници.

Не знам какво е разказвал магнатът за това пътешествие на семейството си, но съм сигурен, че се е запечатало в неговата памет вовеки.

Прочетох доста неща за Келнер след неговата трагична смърт. Мнозина са убедени, че той е в основата на чешкото задкулисие, полумистична фигура, която не разрешава да го снимат и изобщо за него не се знае много.

Ако това е вярно, значи аз съм женен за жената, която набута чешкото задкулисие в раздрънкана маршрутка.

Вероятно именно това е накарало Келнер да започне да си мечтае да купи българска телевизия. Надявал се е да има трибуна един ден, за да се ожали.

От фейсбук