Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия П. М. И. за наказание „Пробация“ и „Обществено порицание“ за хулиганство, опит за саморазправа и причиняване на телесна повреда на учител. На 1 март 2020 г. в с. Владимирово, в ОУ „Владимир Минчев“ подсъдимият П. М. И. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като крещял в коридора на училището по време на учебен час по математика с ученици от пети клас и направил опит за саморазправа със С.Г.Х. - старши учител по математика и информационни технологии.

По-късно същия ден на улица в с. Владимирово, П. М. И. нападнал старши учител С.Г.Х, нанесъл й удари с юмрук и ритник и й причинил лека телесна повреда.

Пред съда П. М. И – 37 годишен, работещ, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание «Пробация“ със “Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 6 месеца и периодичност на изпълнение 2 пъти седмично и “Задължителни периодични срещи с пробационен работник“ за срок от 6 месеца, както и наказание „Обществено порицание“ за хулиганските действия в училището. За нанесената телесна повреда на старши учител С. Г. Х. П. М. И. доброволно подписа споразумение за наказание „Пробация“ с мерки “Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 7 месеца и периодичност 2 пъти седмично и “Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 7 месеца. Съдът определи на подсъдимия П.М.И. едно общо наказание за двете деяния, най-тежкото от тях - «Пробация» със “Задължителна регистрация по настоящ адрес“ и “Задължителни периодични срещи с пробационен служител за 7 месеца“, както и „Обществено порицание“, което да бъде изпълнено чрез съобщение на таблото за обяви в кметството на с. Владимирово.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.