Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин СНИМКА: РОЙТЕРС
Владимир Путин СНИМКА: РОЙТЕРС

Президентът Владимир Путин пожела на американския си колега Джо Байдън здраве. "Бих му казал: "Бъдете здрав! "Пожелавам му много здраве. Казвам това без ирония и шеги", каза той в интервю с представители на кримската общественост по случай годишнината от анексирането (присъединяването в оригиналния материал-бел.ред.) на Кримския полуостров към Русия, пише вестник “Российская газета“.

Припомняме, че вчера американският президент каза, че според него руският лидер няма душа. Попитан дали смята Путин за убиец, Байдън отговори: "Да."

Участниците в срещата помолиха държавния глава да коментира по-ранните изявления на президента на САЩ по адрес на руския лидер.

Според Путин, когато оценяваме други хора или дори други държави и народи, ние сякаш винаги се гледаме в огледалото, виждаме се там. „Защото ние винаги прехвърляме към друг човек това, което самите ние мислим, това, което сме по същество“, обясни той.

След това държавният глава си припомни как в детството си по време на спорове са казвали: „Който както нарича другите, така нарича и себе си“. "И това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега. Смисълът е много дълбок, - каза Владимир Путин. - Винаги виждаме собствените си качества в друг човек и смятаме, че той е същият като нас и на тази основа оценяваме действията му и даваме оценка като цяло", предаде Фокус

С отстъпление в историята на САЩ Путин обясни как се развива мисленето на управляващата класа в страната. Развитието на американския континент от европейците беше свързано с унищожаването на местното население, „с геноцид, както се казва днес, пряк геноцид над индианските племена“. След това, според руския лидер, последвал много тежък, дълъг, труден период на робство. "Всичко това минава през историята и до днес съпътства живота на Съединените щати. В противен случай, откъде ще дойде движението „Животът на черните има значение“. Досега афро-американците са били изправени пред несправедливост и унищожение", каза руският президент.

„Водена от подобни съображения, управляващата класа на САЩ решава както вътрешните, така и външнополитическите проблеми“, продължи Владимир Путин. - В крайна сметка САЩ са единствената страна в света, която е използвала ядрено оръжие, освен това срещу неядрена държава. В това нямаше военен смисъл. Това беше пряко унищожение на цивилно население.

„В същото време американското ръководство,“ споделя президентът, „по принцип е решено да има определени отношения с Русия, но по онези въпроси, които представляват интерес за тях и при техните условия.

„Въпреки че смятат, че сме същите като тях, ние в същност сме различни хора - имаме различен генетичен, културен и морален кодекс. Но ние знаем как да защитаваме собствените си интереси и ще работим с тях, но в тези области, в които самите ние се интересуваме, и при тези условия, които считаме за полезни за себе си “, увери Владимир Путин. - И те ще трябва да се съобразяват с това. Те ще трябва да се съобразяват с това, въпреки всички опити да спрат развитието ни, въпреки санкциите и обидите. Те ще трябва да се съобразяват с това.“

В същото време президентът обърна внимание на факта, че като цяло сред американските граждани има много честни, почтени, искрени хора, които искат да живеят в мир и приятелство с Русия. „Ние знаем за това и го оценяваме, ще разчитаме на тях в бъдеще“, каза Путин.