Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд – Дупница призна 42- годишен дупничанин за виновен в това, че на 02.07.2019 г. в  Дупница, без да е сключил граждански брак е заживял съпружески с 13-годишната Р. М.  Съдът го осъжда и му налага наказание „лишаване от свобода”  6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, както и наказание "обществено порицание", което да се изпълни чрез обявяване на присъдата на информационното табло в община Дупница, за срок от 1 месец.

Съдът  призна подсъдимия Емил Т. за виновен и в това, че на неустановена дата, в периода от 02.07.2019 г. до 06.07.2019 г., в  Дупница, се е съвкупил с Р. М., на 13 години, но това не е изнасилване. За това престъпление пък съдът му наложи 2 г. условно с 3-годишен изпитателен срок.

Определено е едно общо най-тежко наказание, а именно „лишаване от свобода” за срок от 2 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Присъединява към така определеното наказание и "обществено порицание", което да се изпълни чрез обявяване на присъдата на информационното табло в община Дупница, за срок от 1 месец.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15 - дневен срок.