Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първи сме по бедност, смъртност и корупция Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе посрещната с цветя на входа на галерия "Пловдив 2019"

"Българският народ е изправен пред съдбовен избор в една трудна ситуация. Време е да изберем дали искаме да продължим по старому, или да направим промяната. Сега страната ни е първа по бедност, смъртност и корупция, по несвобода на словото на изразяване. И причината е паралелната държава." Това заяви в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе посрещната пред галерия "Пловдив 2019" от членове на партията и симпатизанти, които я отрупаха с цветя.

Пред тях Нинова подчерта, че преди 4 г. БСП е била единствената опозиция, а днес е неизбежна алтернатива. По думите й в листите на партията са смели, умни и почтени хора, с ясен план за управление.

"Промяната, за която говорим, има ясна перспектива - няма да се краде, здравето няма да се търгува, а образованието на децата ни няма да е бизнес. Работещите ще получават достойни доходи", каза лидерката. По думите й тази промяна е възможна, ако българите излязат пред урните.

Нинова посочи, че е избрала да се изправи пред Бойко Борисов като водач на червените листи в Пловдив и в столичния 25-и МИР, защото обича предизвикателствата. И добави, че лидерът трябва да е там, където е трудно.

"Искам българите да разберат, че на 4 април ще гласуват за себе си. Те са единствените, които имат интерес да ги има, и силата да го направят", заяви пък проф. Иво Христов. Той подчерта, че не е толкова важно коя персона на кое място е в листите. По думите му именно в Пловдив, където е провъзгласено Съединението, народът ни е показал, че има гръбнак и воля. Проф. Христов посочи, че страната е изправена пред небитието - социално-икономическо, духовно и културно.

"Ако ние не се вземем в ръце, ще изпуснем България, но направим ли го, няма сила, която да ни се противопостави", посочи той.