Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Столичният кмет Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова

Заведенията ще работят до 22 ч. Двете предложения на столичния кмет ще обсъди днес софийският щаб

"Днес на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19 ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки: 1. Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително). 2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март". Това съобщи във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191", обяснява Фандъкова.

И добавя, че със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.

"Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб. Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед", казва още столичният кмет.