Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В интервюто си пред Опра Уинфри Меган и Хари разкриха шокиращи неща за живота им в двореца.
В интервюто си пред Опра Уинфри Меган и Хари разкриха шокиращи неща за живота им в двореца.

Херцогинята на Съсекс го потърсила, защото била в положението на покойната си свекърва

 Според слухове бебето ще бъде кръстено на легендарната принцеса, загинала в катастрофа

За да се измъкне от депресията, която я тласка към самоубийствени мисли, Меган Маркъл се свързва с близък приятел на покойната принцеса Даяна. Това разкри херцогинята на Съсекс в двучасовото интервю пред Опра Уинфри, което буквално взриви Бъкингам и медиите по цял свят. Тя не пожела да назове името му, но обясни, че е искала да научи повече за тревогите на свекърва си и да открие как да се справи със своите драми.

“Не знаех към кого да се обърна - посочва Маркъл. - И един от хората, който продължава да бъде приятел и доверен човек, беше един от най-приближените на Даяна. Защото

кой друг, ако не той, щеше да ми помогне?

Той знае как стоят нещата отвътре.”

Всъщност една от най-шокиращите новини, които съпругата на принц Хари обяви, бе, че е обмисляла как да сложи край на живота си, при това, докато е била бременна. Историята е дежавю, защото принцеса Даяна е правила няколко опити за самоубийство, докато е носила детето си.

Херцогинята и преди е намеквала, че психичното й здраве е пострадало по време на престоя й в двореца, но в интервюто си с Уинфри тя за първи път разказа в детайли колко й било трудно. Чувствала се самотна и "не искала повече да живее". Маркъл разкри, че животът в кралското семейство е изолиран и самотен и че тя не е получила подкрепа от близките на съпруга си. Когато Меган помолила хора от двореца за съдействие, никой не се отзовал.

“Казах, че трябва да отида някъде, за да получа помощ, казах, че никога преди не съм се чувствала така - допълва тя. - Беше ми отговорено, че не мога, че няма да е добре за Фирмата. (В интервюто Меган използва прякора на ЦРУ и за кралското семейство.) Първо се обърнах към един от най-високопоставените хора в институцията и след това към отдела за човешки ресурси на двореца. Изпратих мейли, в които молех за помощ.”

След като не получава никаква подкрепа, Меган решава да се обърне към принц Хари.

“Знаех, че ако не му кажа, ще го направя. Не исках да съм жива вече - сподели Меган пред шокираната Опра Уинфри. - Разказах всичко на Хари, докато седяхме на стълбите на вилата. Часове по-късно трябваше да присъстваме на официално събитие в “Албърт Хол”. Хари ми предложи да не присъствам и да си почина, но не можех да остана сама. На вечерята ни бе направена снимка, която ме преследва заради това, за което ми напомня. На нея изглеждаме страхотно, но ако се увеличи, ще се види колко здраво са стиснати кокалчетата на ръката му около моите. Усмихвахме се и си вършехме работата, но просто се опитвахме да се държим.”

Принц Хари не бил подготвен за подобно нещо, но се опасявал, че

историята с майка му е на път да се повтори

Забелязвал същите обстоятелства, които влияели и на Даяна, но ескалирали по по-опасен начин. Страхувал се, че всеки път, когато се прибира вкъщи, ще заварва съпругата си да плаче. Искал винаги да бъде до нея, но не желаел да сподели за проблемите си със семейството: “Това просто не е разговор, който би се водил. Предполагам, че се срамувах да им го призная”, казва той.

Хари решава да се отдели от кралското семейство, защото се опасявал, че историята с прицеса Даяна ще се повтори и с Меган.
Хари решава да се отдели от кралското семейство, защото се опасявал, че историята с прицеса Даяна ще се повтори и с Меган.

Един от най-трудните моменти за двамата бил, когато в кралската фамилия започнал да се обсъжда цветът на кожата на бъдещото бебе. Някои били загрижени за това “колко тъмно” може да бъде детето.

“Това ми беше предадено от Хари - казва Меган. - Това бяха разговори, които семейството водеше с него. Няма да разкря за кого става дума, защото би било много вредно за тях.”

“Този разговор никога няма да споделя - категоричен бе Хари. - Не ми е приятно. По това време беше неудобно, бях малко шокиран.”

Кралското семейство не подкрепяли младата двойка и се притеснявали за цвета на кожата на Арчи.
Кралското семейство не подкрепяли младата двойка и се притеснявали за цвета на кожата на Арчи.

Въпреки че синът на Хари е бял и рус като Даяна, той няма да е принц заради закон отпреди 100 г., а не заради расизъм. Арчи е седми поред за наследяване на трона и няма право да получи с раждането си титлата Негово Кралско Височество или принц заради правила, приети още от крал Джордж V. Той може да разчита на това евентуално когато дядо му принц Чарлз се възкачи на трона. Като първороден син на херцог

Арчи е можел да стане граф или лорд,

но според източници от кралското семейство родителите му решили той да няма титли, а да се нарича мастър, както учтиво казват на всички млади момчета в Обединеното кралство.

В друга част от интервюто Хари критикува кралските особи, че не са ги подкрепили, когато депутатите посочват "колониалните нюанси" в начина, по който Меган е отразена в британската преса.

Опра Уинфри представи на Меган поредица заглавия за нея в медиите, като ги съпостави с далеч по-положителните истории за нейната снаха Кейт. Тв водещата дори посочи пример със статия, посветена на това, че Меган обича авокадо. В текста се отбелязва, че консумацията им е “свързана с недостиг на вода, незаконно обезлесяване и опустошаване на околната среда”. Друг материал обаче само съобщава, че Кейт предпочита да консумира този плод, защото й помагал при сутрешното гадене, докато била бременна.

Херцогинята на Съсекс призна, че е видяла историите и че това е нарочно търсен ефект.

Всъщност още с появата на комедийната актриса в кралското семейство, медиите загатнаха, че двете снахи изобщо не се харесват. Една конкретна случка е повратна точка в отношенията им. В британските таблоиди дълго време се въртеше историята, че Меган е разплакала Кейт по време на подготовката за сватбата й с Хари. Оказа се обратното. Всъщност съпругата на принц Уилям разстроила Маркъл. “Кейт ми подари цветя и се извини за случилото се. Тя е добър човек. Но

ако я обичате, не е нужно да ме мразите

Не ни противопоставяйте”, призова Меган.

След това Хари наблегна на факта, че двамата са се чувствали като в капан и затова са решили да се оттеглят от професионалните си задължения в двореца. Той призна, че не би направил тази стъпка, ако не бе срещнал Меган. Решил се на тази стъпка, тъй като не срещнал подкрепа и разбиране от страна на най-близките си хора.

“Баща ми и брат ми са в капан на системата - категоричен бе малкият син на Чарлз. - Това е странна среда, в която много от тях са затънали. - Аз също бях в капан, но не знаех. Те не могат да си тръгнат. Исках да им разкрия ограниченията на кралския живот. Опитах се да ги образовам. След като се оттеглихме от задълженията си, баща ми спря да отговаря на обажданията ми.

Чувствам се наистина разочарован,

защото е преживял нещо подобно, той знае какво е усещането за болка, а Арчи е негов внук. Разбира се, винаги ще го обичам.”

На въпроса какви са отношенията с брат му, Хари сподели, че го обича, че двамата заедно са преминали през ада, но сега всеки е поел своя път.

Малкият син на принцеса Даяна обаче е напълно шокиран и огорчен, когато семейството му спира финансирането през първото тримесечие на 2020 г. Благодарение на средства, оставени от майка му, Хари и Меган успяват да се справят и да се откажат от кралските си привилегии.

Двойката разкри също, че американският милиардер и медиен магнат Тайлър Пери им осигурил дом и охрана миналата година, когато се преместиха от Канада в Южна Калифорния.

За да се подсигурят финансово, Меган и Хари решават да сключат договори с Netflix и Spotify за шоута и подкасти.

Въпреки обтегнатите отношения с принц Чарлз и принц Уилям двойката сподели, че с кралица Елизабет II поддържат добри контакти и са разговаряли с нея няколко пъти след преместването си в САЩ.

В деня на заснемането на интервюто излезе новината, че

принц Филип е в болница

и е претърпял сърдечна операция. Меган сподели пред Опра Уинфри, че се събудила по-рано и получила бележка с новината. Дори не се замислила и веднага звъннала на кралицата, за да разбере какво е състоянието на съпруга й.

След всички тези дворцови интриги водещата попита какво ще е второто дете, което очакват, а Меган и Хари споделиха, че ще е момиченце.

Двамата за първи път обявиха, че ще имат бебе, на 14 февруари. На същата дата преди 37 г. принцеса Даяна съобщи на света, че е бременна с принц Хари.

Според някои анализатори е напълно възможно детето да бъде кръстено на принцеса Даяна.