Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Защо се пилееш в българската творческа немощ? Диляна Ценова-Гогова

Не ми е много ясно как се случват някои неща. Значи, живееш в един по-добър свят, където е по-хубаво и всичко работи по-добре, хората си знаят правата и се обичат несравнимо по-силно, никой не е тъп, от сутрин до мрак чукаш на дърво, че при теб ги няма българските простотии и си сто пъти по-модерен, свободен, успял... Абе, въобще от другата страна живот си живееш, пет пари не даваш, ей в тоя филм си, НО - от какъв зор, the hell, си седнал да гледаш българска телевизия и да плюеш каквото завариш във фейсбук?

Не пропускаш ли така по-яките канали? Защо се пилееш в българската творческа немощ, вместо с пълни шепи да пиеш от извора на културата и прогреса? Какво ти дреме за Маяма, НОЩ или за шоуто на Рачков, като ей ги дей самата Опра и Байдън на живо? Ами, че това твойто е като да смучеш лукче във Виенска сладкарница, бе! Потънал в лукс, хавлиени чорапи да си купиш.

Само да не се объркаш, че е носталгия, при нея човек идеализира миналото и родния дом, а не съска като завързана на възел усойница.

Другаде е грешката, дано учените я открият някой ден. Ние тук засега със сигурност знаем само, че зад всяко идиотско деяние се крие напълно разумно обяснение.

*От фейсбук