Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ще продължим увеличаването на учителската заплата - трябва да достигне 2500 лв.", настоя Томислав Дончев

Нашата предизборна кампания е лесна, само показваме -работа,
работа, работа. Това каза премиерът и водач на листите на коалиция ГЕРБ - СДС в 25-ти МИР София град и в 16-ти МИР Пловдив град Бойко Борисов по време на инспекция, става ясно от видео във социалната мрежа "Фейсбук" Министър-председателят инспектира детската градина в село Драганово, област Пазарджик. Заедно с него бяха Томислав Дончев и други министри от кабинета.

"На всяко следващо българско правителство трябва да работи в посока образование. Всички разчети, които правим предвиждат дела на образованието, разходите за образование и БВП да бъде устойчиво 5% - това е показател, който трябва да остане непроменен. Ще продължим увеличаването на учителските заплати. Нашите сметки показват, че в рамките на следващия мандат една учителска заплата трябва да достигне 2500 лева", обяви Томислав Дончев.

"Четири години мандат сме доказали, че това, което сме писали преди четири години и казали, на 100 и отгоре процента е изпълнено. Няма нито едно неизпълнено обещание", посочи Борисов.
"Учителите получиха ли - получиха. Получават ли си хората на първа линия по 1000 лв. - получават, Благодаря, какво повече да им кажа", каза премиерът.

Министър-председателят подчерта, че ГЕРБ и правителството са показали, че след големите градове, са се обърнали и към малките населени места, защото и там живеят хора и те трябва да живеят по същите условия. По думите му светът сега е като една тенджера под налягане. "Всичко е затворено, захлупено и като се отвори, длъжни са икономиките да тръгнат вертикално нагоре, защото финансите са занулени, даже на минус на всички държави", посочи още Борисов. По думите му няма някой, който да спечели в тази ситуация