Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ахмед Закаев СНИМКА: Тв Европа
Ахмед Закаев СНИМКА: Тв Европа

След излизането на Путин от властта Русия ще се разпадне на 9 части, обяви пред Тв Европа премиерът в изгнание на Чеченската република Ичкерия Ахмед Закаев. Русия е федерална държава, но само формално, всъщност Путин я превърна в унитарна държава, водеща агресивна политика, която е заплаха за света. Ако не беше острата реакция на международната общност срещу руската агресия против Украйна, Путин планираше натиск и към Балканите, заяви Закаев.

По думите му със своята политика на свръх централизация на властта Путин на практика е заложил разпада на Руската федерална държавност. Руската опозиция обмисля провеждането на учредителен конгрес, на който да се обсъди нов вид държавност, например парламентарна република, каза още Ахмед Закаев.

"Още от края на 1999 година, когато Елцин назначи Путин за президент, а по-късно той беше и избран, Путин разгърна своето президентство на основата на динамизиране на Руската федерация и практически тогава започна втората чеченска война. При Путин обаче Русия формално е федерална страна, а по същество е унитарна държава. Тя води агресивна политика и по този начин представлява заплаха за света.

Сега вече международната общност разбира, че Руската федерация на практика е дубликат на Съветския съюз и с войните, които води представлява заплаха за света. За разлика от 2002 - 2003 година Русия е разделена от Путин на 9 региона с отчетливи административни граници. Това е в основата на моето разсъждение, че Русия може да се разпадне на 9 части, след като Путин напусне Кремъл.

Тези региони са обособени със свои граници и това е опасността Русия да се разпадне на 9 части, което ще засегне интересите не само на международната общност, но и на руските региони. Путин със своята политика на свръх централизация на властта доведе до това, че на практика той заложи взрив и разпад на руската федерална държавност", добави той.