Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принц Хари и Меган Маркъл на сватбата им

СНИМКА: РОЙТЕРС
Принц Хари и Меган Маркъл на сватбата им СНИМКА: РОЙТЕРС

В интервю на автобус принцът разказва за филма “Короната”, какво закусват с Меган и какъв подарък получи Арчи от прабаба си Елизабет

Когато героят на Шекспир Хенри IV възкликва “Тежка е царската корона”, той говори за държавните отговорности и тревоги, които ден и нощ мъчат краля. Над 6 века по-късно неговият сънародник принц Хари сподели своето виждане за теглото на кралската служба през XXI век. Тези дни внукът на Елизабет II се оплака в откровено интервю, че никога не се е возил на туристически автобус, а със съпругата му Меган са се лишавали от кино или вечери в ресторант и са били плячка на хищни папараци.

Качен на дабълдекер в Лос Анджелис, Хари разкри интимни моменти от живота си пред водещия на телевизионното “Късно шоу” по CBS Джеймс Корден - негов приятел, който бе на сватбата му. Когато Джеймс му поиска пари “за билетче”, той отвърна:

“Знаеш, че ние,

кралските особи,

пари в брой не

носим”

На чист въздух, за да спазят карантината, двамата обиколиха Града на ангелите, посръбвайки чай с мляко и захар.

Ето какво сподели синът на Чарлз и Даяна и брат на бъдещия крал Уилям, който миналата година емигрира в САЩ, обявявайки, че семейството му иска само̀ да си вади хляба.

“Заради кралския си статут никога не съм се качвал на туристически автобус. Не ми позволяваха. В Лондон виждах как возят туристи и си мислех колко ли е забавно да разглеждаш така града. И наистина е!”, каза херцогът на Съсекс. Той призна, че заради COVID - ограниченията не е обиколил и Лос Анжелис, освен квартала “Санта Барбара”, където живеят с Меган и малкия Арчи, в чието отглеждане помага майка ѝ Дория.

“Интимната връзка с член на кралското семейство обръща живота с главата надолу. Срещите всъщност са вечери у дома пред телевизора, което, между другото, е много приятно”, каза принцът. В Лондон с Меган си прекарвали времето сами у дома, вместо да гостуват на приятели, да вечерят навън или да отидат на кино.

36-годишният Хари

нарече

британските

медии “отровни”

и ги обвини, че

са го прогонили

от родината “Натискът съсипа психиката ми. Трябваше да махна семейството си оттам, което всеки съпруг и баща би направил.”

Кралският фотограф Артър Едуардс, който познава принца от дете, е на друго мнение. “Той никога не е смятал медиите за токсични до момента, когато се появи Меган”, каза фоторепортерът пред ITV.

Така е, когато си влюбен. А Хари разбрал, “че това е жената”, още на втората среща с героинята от сериала “Костюмари”, призна той. “Допаднахме си, чувствахме се прекрасно един с друг”.

Така е и до днес - в Лос Анджелис

двамата

прекарват

интимни вечери,

след като

направят на Арчи

чай, изкъпят го, прочетат му приказка и го приспят. “Меган готви вечеря или поръчваме отвън, качваме се в спалнята, пускаме телевизора, гледаме викторината “Джеопарди” или нещо по Нетфликс.

Синът ми е над годинка и половина, истеричен е, с удивителен персоналитет. Вече прави изречения с по 2-3 думи, пее песнички. Първата му дума не бе “татко” или “мама”, а “крокодил” - цели три срички.”

За Коледа Арчи получил от баба си Елизабет практичен подарък - гофретник. Той обаче не е приумица на кралицата, а е по съвет на Меган. Сега тя пече вкусни вафли от органично брашно и Арчи пита за тях веднага, щом се събуди. С удоволствие ги хапва и Хари - с мармалад от горски плодове или мед и с йогурт.

Принцът разказа, че преди през февруари дядо му да влезе в болница, често разговаряли онлайн по платформата zoom и му показвали Арчи. Но Филип имал навика ненадейно да хлопва капака на компютъра и срещите приключвали.

В предаването Хари рапира мелодия от комедията “Свежият принц от “Бел еър” с Уил Смит. И изненадващо спират точно пред дома, където е сниман филмът. От телефона му Джеймс провежда видеоразговор с Меган и ѝ предлага да купят къщата и най-сетне да се установят за постоянно. Добавя: “Ще станеш Свежата принцеса от Бел еър”. “Това е прекрасно, но достатъчно се местихме”, отвръща тя. Все пак Хари оглежда имота, като моли собствениците да отиде до тоалетната.

От диалога става ясно, че

съпругата

нарича на галено

мъжа си Хаз, а

той нея - Мег

“Не знаех, че ти вика така”, казва Корден. “Нормално, ти не си ми жена”, засича го принцът.

Научаваме също, че за разлика от много британци, Хари харесва сериала “Короната” на Нетфликс въпреки някои неприятни ъгли, от които е представено кралското семейство. Казва:

“Филмът е

художествен и

макар да не е

стриктно точен,

в общи линии

почива на

истината Позволява на непосветените да надникнат в проблемите на кралския живот, в натиска да поставяш дълга над семейството и всичко останало. Както и до какво води това. Предпочитам го пред писанията за мен и близките ми, които претендират да са фактология”. Принцът споделя, че би желал Деймиън Люис да изиграе неговия образ като възрастен в сериала, като погрешно го нарича Даниел Люис.

Рамото, което принцът дава на Нетфликс, не е случайно. Наскоро с жена му подписаха с компанията договор за десетки милиони долари и ще правят филми, документалистика, сценарии и програми за деца.

С болезнена откровеност херцогът на Съсекс споделя, че с Меган никога не са се отказвали от кралския кръг, а само са се отдръпнали от предната линия, принудени от външна агресия.

“Животът ми винаги ще бъде в служба на обществото. И двамата се ангажирахме с това, правим го с удоволствие, опитваме се да внесем състрадание, да правим хората щастливи и да сторим каквото можем, за да променим света”, каза той. 

Принц Хари и Джеймс Корден се возят на туристически автобус по време на интервюто.
Принц Хари и Джеймс Корден се возят на туристически автобус по време на интервюто.

“Късното шоу” - казаха запознати - очевидно е снимано преди на 19 февруари Елизабет II да обяви, че отнема на внука си правото на кралски ангажименти, патронажи и почетни военни назначения и лишава двойката от титлата Техни Кралски Височества. Гневът ѝ бе предизвикан от пореден отказ на херцозите на Съсекс да се върнат във Великобритания и да поемат задълженията си като членове на кралското семейство. Но Хари очевидно е знаел какво му се готви, защото от покрива на автобуса отправи към баба си следния задочен отговор: “Където и по света да съм, ще служа на обществото. Доколкото зависи от мен и каквото и решение да се вземе по въпроса, никога няма да абдикирам от това.”

“Не обиждай баба си, момче”, нападнаха го британските таблоиди.

Отношенията на Бъкингам с Хари и Меган от години вървят надолу, а масло в огъня наля предстоящото на 7 март тяхно интервю с Опра Уинфри, в което се очакват нови откровения, неприятни за британската корона. Слуховете са, че сред темите ще бъдат болестта на принц Филип и новата бременност на Меган, след като наскоро тя претърпя спонтанен аборт. На всичкото отгоре то ще се излъчи в деня, когато кралицата прави обръщение към Британската общност.

Наблюдателите сочат, че и автобусната разходка на Хари съвпадна с една от редките речи на Елизабет II, в която тя призова британците да се имунизират срещу COVID-19. А дворцовите наблюдатели припомнят, че когато кралицата говори, не бива да я засенчват други медийни изяви, особено на хора от семейството ѝ.