Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МБАЛ Монтана
МБАЛ Монтана

Двама мъже от монтанското село с. Громшин, общ. Бойчиновци, стигнали до люта разпра вчера към 16: 30 часа в центъра на селото. Възникнал скандал между двама местни жители, на 67 г. и 66 г., при който първият стрелял неколкократно в лицето на съселянина си с газов пистолет.

Двамата били разтървани от случайни свидетели на случилото се. В отговор 66-годишният отишъл до автомобила си и взел от него нож, с който изненадващо наръгал неколкократно започналия скандала мъж. Вследствие на получените рани 67-годишният мъж починал на място. Трупът му е транспортиран в МБАЛ Монтана за извършване на аутопсия. 66-годишният е задържан до 24 часа по Закона за МВР под охрана в МБАЛ Монтана, тъй като след извършения преглед е установено, че е необходимо да бъде оставен за наблюдение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115, ал. 1 от НК в РУ Монтана. Работата продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана.

Все още не е ясна причината за жестокото убийство. Местните разказват, че двамата не са съседи, а роднини и живеят в далечни къщи в селото, но от дълги години враждуват помежду си.