Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Виолета Ангелова бе задържана под стража веднага след двойното убийство през октомври 2017 г. в дискотеката на село Паничерево, община Гурково. СНИМКА: Ваньо Стоилов
Виолета Ангелова бе задържана под стража веднага след двойното убийство през октомври 2017 г. в дискотеката на село Паничерево, община Гурково. СНИМКА: Ваньо Стоилов

С постановена днес на първа инстанция присъда Окръжният съд в Стара Загора осъди по на 20 години лишаване от свобода трима подсъдими от Нова Загора - 29-годишната Виолета Ангелова, нейният племеник Ангел Атанасов, на 27 години, и 28-годишният Митко Стоянов. Присъдите си те трябва да изтърпят при първоначален строг режим.

Делото се гледа от Окръжния в Стара Загора в разширен състав с участието на двама съдии и трима съдебни заседатели. Тримата обвиняеми са признати за виновни в това, че през нощта на 21 срещу 22 октомври 2017 г. в дискотека в село Паничерево, община Гурково, в съучастие са причинили смъртта на двама души, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Загиналите са баща и син от съседния град Николаево - Иван Н., тогава на 39 години и синът му Антон, на 23 години. В мелето бе ранен и другият син на жертвата - Михаил, но по-леко.

Още тогава стана ясно, че двамата мъже са убити с нож и са починали от нанесените им прободни рани. Двата трупа останаха след жесток скандал и масов бой между две ромски компании от Нова Загора и Николаево, които се засекли и скарали в дискотеката. Николаевци празнували изписването от родилния дом на внуче на Иван, а новозагорци се събрали заради рождения ден на Виолета, която се била върнала неотдавна от гурбет в Германия.

При задържането им вуйната и племенникът твърдяха, че те също са пострадали по време на въргала в дискотеката.

Окръжният съд в Стара Загора уважи изцяло предявените от близките на убитите мъже граждански искове, представляващи обезщетения за претърпени неимуществени вреди от престъпното деяние, като присъди те да бъдат заплатени солидарно от тримата подсъдими.

В проведеното от съда съдебно следствие за изясняване на обективната истина са били разпитани множество свидетели, както и изслушани вещите лица, изготвили 16 броя експертизи в хода на досъдебното производство - ДНК експертизи, съдебно-медицински експертизи, химически експертизи и съдебно психолого-психиатрични експертизи.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.