Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност под наблюдението на прокуратурата се провежда в монтанското село Крива бара, съобщиха от ОД на МВР.

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност под наблюдението на прокуратурата се провежда на територията на община Брусарци, съобщават днес от ОД на МВР- Монтана.

В операцията участват екипи на жандармерията от Монтана, РУ Лом и отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция” на ОДМВР Монтана. Акцията се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура Монтана с цел пресичане и разкриване на престъпления, превенция на престъпленията против собствеността, в т.ч. домови кражби, установяване на лица от криминалния контингент, осигуряване безопасността на движението на обслужваната територия.

Окръжният прокурор Росен Русинов, районният прокурор Емил Овчаров и зам, -директорът на ОД на МВР – Монтана комисар Димитър Мишонов и началникът на РУ- Лом Гл.инспектор Огнян Иванов по- късно днес ще оповестят резултатите.

Полицейските екипи извършват проверки за установяване и задържане на лица, обявени за издирване, на обекти, в които е възможно съхранение на акцизни стоки без бандерол, на нерегламентирани площадки за изкупуване на черни и цветни метали и заложни къщи, на пътни превозни средства, превозващи земеделска продукция и животни, на нерегламентиран таксиметров и обществен превоз на незаконно пребиваващи чужденци на територията на страната и други.