Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Марсоходът на НАСА "Пърсивиърънс", който кацна на Марс в четвъртък, е петата успешна подобна мисия. Снимки: Ройтерс
Марсоходът на НАСА "Пърсивиърънс", който кацна на Марс в четвъртък, е петата успешна подобна мисия. Снимки: Ройтерс

ОТНОСНО МАРСОХОДА "ПЪРСИЪВЪРЪНС"! Дълбок поклон към това уникално постижение!

Потресаващо невежество лъха от коментарите на някои мои съграждани, вкл. и на българи, живеещи в САЩ!

Типичното байганьовско самочувствие, породено от чувството за малоценност...То подигравки, то присмех към това епохално постижение.

ТОВА Е НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!

Едва ли нашенските "умници" са запознати колко труд, интелектуален и физически, е бил необходим за създаване на марсохода "Пърсиъвърънс"! Да събереш такъв творчески колектив от гениални учени, инженери, техници, монтажници, лаборанти, изпитатели, необходими за създаване на това техническо чудо. И да го финансираш! Да предвидиш хилядите проблеми в Космоса и на Марс!

Нашенеца, който живее с мотото в живота "Ква ми е файдата", трудно ще разбере този огромен скок в науката и техниката, който ще даде отражение в най-скоро време във ежедневния живот.

Това е голям напредък в астрономията, технологията на различни материали, компютърните науки, програмиране и хардуеър, автоматиката, ракетостроенето, логистиката и какво ли не още. Да сме благодарни че има държави като САЩ, Китай, Япония, Русия, Индия, Израел, Европейската космическа агенция, работещи над фундаментални открития, подобрявайки качеството на живот. Като сме неспособни да оценим нашите таланти, принудени да се развиват във високотехнологичните страни, да сме благодарни на Държавите стимулиращи напредъка на Човечеството!

А ние трябва ли да останем с дворните тоалетни и колчетата с доматите около тях, задоволявайки "Андрешковското" си самочуствие с примитивни шеги и критики?!

От фейсбук