Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил, се водят действия по разследване на умишлено убийство, извършено с особена жестокост. 

Работата по случая е започнала след постъпила информация в Областната дирекция на МВР - Кюстендил относно причинената смърт на 46-годишния В.И. Трупът на мъжа е бил открит в обитаваната от него къща на ул. „Соволска“ в гр. Кюстендил.

Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил, както и претърсване и изземване от жилището.

В качеството на обвиняем за тежкото престъпление е привлечен В.А. (на 55 години). С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

По-рано днес съобщихме, че в ареста е била за 24 часа и жена, но тя е освободена и срещу нея засега няма повдигнато обвинение.

Жестокото убийство станало в дома на жертвата, след обилен алкохолен запой с неговите гости - мъж и жена. И тримата са с нисък социален статус и водели клошарски начин на живот.