Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Супер модерна оранжерия за марихуана, прикрита с машини за копаене на криптовалута разкри полицията в пазарджишкото село Калугерово. Това съобщиха апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов и директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик Ивайло Тишев, които лично посетиха местопрестъплението. Стопанската постройка, в която са монтирани копачките и е оборудвана оранжерията за канабис е наета преди 5 месеца от софийска фирма за интернет и компютърни услуги. Фирмата е напълно легитимна. На мястото е задържан нейният управител, който е 24-годишен мъж от Свищов. До момента той не е имал криминални прояви.

Разкриването на оранжерията става напълно случайно, след сигнал тази сутрин за пожар в помещение за копаене на биткойни.

С пристигналия на място противопожарен екип идват и полицейски служители. Пожарът е изгасен, но на униформените служители прави впечатлене, че в помещение, съседно на това с копачките, има големи количества течна тор. Докато оглеждат мястото полицаите откриват в стая за събличане, зад старо портманто, вход и стръмни стълби към таванското помещение на сградата. Горе с три различни тавански зали е разположена напълно оборудвана с въздоховоди, вентилатори,кварцови лампи, напоителна система , термометри и датчици оранжерия с 1100 растения марихуана. В отделна стая са намерени пакетирани 32 кг. изсушени глави и съцветия от марихуана, готови за транспортиране. Според пловдивския апелативен прокурор общата стойност на открития канабис е грубо за 400-500 хиляди лева. Отделно от това оборудването на оранжерията и поне за 100 хиляди лева.

" Машините за криптовалута явно са за прикритие на оранжерията. Фирмата редовно е плащала употребеното електричество, което на месец е било за 6000- 8000 лв. По този начин, чрез копачките за биткойни, са прикривали голямата консумация на ток за оранжерията.", разкри Тодор Деянов.

Разследващите са убедени, че задържания на място управител на софийската фирма има и съучастници и в тази връзка разследването продължава.