Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Униформени водят Розалина Кьосева към съдебната зала.
Униформени водят Розалина Кьосева към съдебната зала.

Бившата дознателка от Благоевград Розалина Кьосева получи  година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок. Прокуратурата подписа споразумение с нея, а районният съд го одобри. 30-годишната Кьосева е признала вината си, ще бъде и лишена и от правото да работи като дознател , ще трябва да плати и разноските по делото. 

Районна прокуратура – Благоевград внесе преди месец в съда обвинителен акт срещу Розалина Кьосева, бивш служител на МВР, за извършени от нея престъпления – осуетяване на наказателно преследване при изпълнение на служба, разгласяване на служебна информация във вреда на държавата, лично укривателство, съставяне на официален документ с невярно съдържание и лъжесвидетелстване.

През м. май 2015 г. обвиняемата била назначена на длъжност „младши разследващ полицай“ в Районното управление на ОД на МВР гр. Благоевград.Във връзка с образувано досъдебно производство за извършена измама, през м. декември 2016 г., й било разпределено разследването по случая. С оглед събраните данни, съпричастност към престъпното деяние имал познатия в града Владо Боклука, на 32 г.

Въпросният мъж бил многократно осъждан и известен като лице от активния криминален контингент, регистриран по линия наркотици, проституция и фалшива валута. В изпълнение на служебните си задължения, обвиняемата Кьосева предприела действия по възложеното й разследване – призоваване на Владимир Бойчев за извършване на процесуално - следствени действия с негово лично участие. Обвиняемата започнала да поддържа приятелски отношения с него, които прераснали в интимни.

Обвиняемата не изпълнявала задълженията си по служба, бездействала, не извършвала своевременно и коректно необходимите действия, с оглед изясняване на фактическата обстановка и разкриване на обективната истина в рамките на разумния и законоустановен срок.