Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йохан ще се изправи пред съда на 17 март. Сега той е в ареста.
Йохан ще се изправи пред съда на 17 март. Сега той е в ареста.

Ползвал електрошок и ножове, за да мъчи жените, които примамвал в квартирата си

Кръв от неизвестна негова гостенка открита в жилището на Валиумния изнасилвач

Експертиза сочи, че е социопат, има склонност и към хомосексуализъм

С розов сутиен на гърдите нидерландецът Йохан Стелингверф е издевателствал над една от упоените си жертви в квартирата му в София. Това става ясно от обвинителния акт срещу мъжа, известен като Валиумния изнасилвач, който е внесен в Софийския градски съд.

Йохан беше задържан през януари 2020 г. след жалба на столичанката Ивана*, че е блудствал с нея брутално в квартирата му. Съдът го пусна под домашен арест, но няколко дни по-късно го арестуваха отново. Тогава пристигна втора жалба срещу него, този път от унгарката Сара*.

Освен розовия сутиен, докато насилвал чужденката, Йохан ползвал и други аксесоари - електрошок, за да я зашеметява, и стъклени бутилки.

40-годишният Йохан Стелингверф има законен бизнес в България, а от 5 г. е скъсал всякакви връзки с родната Нидерландия.

Той обаче е добре подзнат в родината си или поне на криминалистите в нея.

През 2006 г.

е обвинен за

изнасилването

на три жени,

след като ги упоявал. През 2010 г. е осъден в родината си на 5 г. и 8 месеца, но излежал наказанието си и в момента е реабилитиран.

У нас Йохан ще бъде съден за изнасилване на унгарката и блудство с българката. Разпоредителното заседание вече мина в СГС при закрити врата заради интимните подробности, които се очаква на бъдат изнесени пред магистратите.

Оказа се обаче, че по чаршафите в квартирата му е открита кръв и от друга жена, чиято самоличност не е известна и не е подавала жалба, че е станала жертва на чужденеца.

Разследващите стигнали до нейното ДНК при претърсването в квартирата на Йохан след сигнала на чужденката Сара.

Освен за блудство с българка и изнасилване на унгарка,

той е обвинен

за държане

на наркотици

На тях криминалистите се натъкнали, след като българката Ивана, подала жалбата срещу нидерландеца. При претърсване в жилището му били открити 8 капсули трамадол и 108 таблетки диазепам, което е другото име на валиума.

С тях той упоявал жените преди гаврите.

Двата медикамента са в списъка на рисковите наркотични вещества. Диазепамът е силно разтворим в етанол, обясни фармацевт. Вероятно това е причината преди насилването, Йохан да налива обилно с алкохол жертвите си, за да ги докара до безпомощно състояние.

Валиумът или трамадолът, примесени с алкохол, повишават риска от сънливост, тъй като потискат активността на нервната система. Ефектът се засилва с приема на концентрат. При предозиране може да се стигне и до загуба на съзнание.

Електрически палки, упойващи вещества, ножове и огромно количество алкохол са част от репертоара на Валиумния изнасилвач. При всички случаи жените разказват как ги омайва, защото е чаровен, заговаря ги, а след това ги води в квартирата си.

Съдебнопсихиатричната експертиза показала, че

Йохан страда

от личностно

разстройство

от смесен тип

Социопат и истерик. Интересите му в леглото също са разнообразни - от бисексуалност към хомосексуалност, има влечения му към садизъм и педофилия показало изследването на личността му.

По време на изнасилването, за което е обвинен, Йохан Стелингверф бил и с розов сутиен, се посочва в обвинителния акт.

С една от жертвите си - Сара, се запознали в Букурещ през 2017г. Още същия ден двамата правили секс по взаимно съгласие. Йохан и Сара продължили да поддържат контакт с мобилно приложение, където се уговорили тя да му гостува в България.

Пред нея Йохан Стелингверф се представил с чужда самоличност. Твърдял, че е от Дания и се казва Йохан ван Дам.

Сара ги купила билет за автобус и пристигнала на автогарата, където Йохан я посрещнал. Двамата се запътили към дома му, където живеел под наем. Седнали в хола, сипали си алкохол и слушали музика. След изпития концентрат с упойващо вещество, жената изгубила съзнание.

Йохан я съблякъл гола и започнал да се гаври с нея. Тя се съпротивлява. Блъскала го и го ощипала. Той се ядосал и я ударил с юрук в слепоочието, при което унгарката изгубила съзнание.

Преместил я в спаланията и започнал да я реже по гърдите, корема, ръцете и лявото бедро. Сара се събудила от силната болка и започнала да вика за помощ. Тогава той

сложил калъфка

от възглавница

на главата и я

душил, докато

я изнасилвал

Бил с розовия сутиен на гърдите си. За да я зашемети, използвал и електрошокова палка. По някое време Сара успяла да се освободи и се затворила в тоалетната, където си запазила билет за Будапеща по мобилния телефон.

След това Йохан я изпратил до автогарата. Унгарката подала жалба в МВР по електронната поща, когато се прибрала в родината си.

След инцидента жертвата развила посттравматично разстройство. При претърсването в дома на Йохан Стелингверф е намерена кръв от Сара по завивката и матрака, както и кръв от друга неизвестна жена. След инцидента Йохан се преместил да живее под наем на бул. “Сливница”, където отвел втората си жертва, този път българка. Двамата се запознали в известно столично заведение.

Жертвата е

скромна жена,

майка на 3 деца,

занимава се с изкуство. Йохан седял сам на масата, а Ивана била с приятели на по питие. Двамата си разменили реплики. По-късно приятелите на Ивана си тръгнали и я оставили сама. Йохан я поканил на неговата маса. Почерпил я с алкохол и шот, а не след дълго си тръгнали заедно с намерението да вечерят. Нидерландецът подкарал колата на Ивана, а тя се возила до него. По време на пътуването към дома му ѝ споделил, че е гей. Двамата седнали в кухнята, където продължили да пият алкохол. Шегувал се, че ще ѝ разреши да пуши, само ако изпие поредното питие. Жената се

усетила замаяна

и поискала да си

тръгне, той обаче

не ѝ позволил

Сграбчил я за гърлото и я завлякъл в антрето, където започнал да я съблича и насилва сексуално. Йохан използвал стъклена бутилка от алкохол, но до физически акт не се стигнало. За това повдигнатото му обвинение за тази жертва е за блудство.

След време младата жена се свестила и се озовала в банята, която била цялата в кръв, водата от душа течала. Нидерландецът продължил гаврите си, после я пуснал, за да потърси лекарска помощ. Йохан старателно почистил дома си и пуснал пералня. Навън граждани забелязали безпомощната жена и подали сигнал до полицията. Тя кървяла обилно в областта на половите органи и китката,

а раните

застрашавали

временно

живота ѝ,

пише в обвинителния акт. От ужаса младата жена развила адапционно разстройство.

Биологична експертиза показала, че капки от кръвта на Ивана имало по възглавница и бутилка с алкохол, която използвал за гаврите с нея.

Делото срещу Валиумния изнасилвач стартира по същество на 17 март и ще се гледа при закрити врата. Ще бъдат разпитани и двете му жертви.

* Имената на

жертвите са сменени.