Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Йохан-Фредерик Стелингверф
Йохан-Фредерик Стелингверф

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което късно снощи - на 15.01.2020 г., към наказателна отговорност е привлечен Йохан-Фредерик Стелингверф, на 38 години, за това че: на 24.10.2019 г., в гр. София, ул. „Одрин“ № 77 в апартамент, обитаван от нидерландския гражданин, се съвкупил с лице от женски пол - Дж. П., гражданин на Унгария, като я привел в безпомощно състояние, чрез използване на алкохол и опиати.

Описаното представлява престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от сайта на прокуратурата.

Описаното по-горе е второ обвинение, което прокуратурата повдига спрямо Стелингверф. СРП припомня, че на 26.12.2019 г., Стелингверф е обвинен за това, че на 25.12.2019 г., около 23.00 часа, в гр. София, бул. „Сливница“, се съвкупил с лице от женски пол – С., като я принудил към това със сила. По това досъдебно производство спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“, като към момента Стелингверф се намира на определения за изпълнението на тази мярка адрес.

Въпреки вече взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ по другото досъдебно производство, предвид високата обществена опасност на деянието, както и с оглед самия механизъм на извършването му, днес – 16.01.2020 г., наблюдаващият прокурор внесе искане до СРС – НО - за вземане спрямо Стелингверф на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано.