Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Атанас Мангъров СНИМКА: Архив
Доц. Атанас Мангъров СНИМКА: Архив

Близостта на инфекциониста с АБВ дошла заради единното им становище срещу COVID мерките у нас

"Този сигурно те е проверил и е разбрал, че от теб комунист не става", това казала близо 99-годишната майка на доц. Атанас Мангъров, след като прочела интервюто с президента Първанов в "24 часа".

"Аз не мисля, че в АБВ са комунисти. Там са много почтени и трезвомислещи хора, които виждам, че са в състояние да отстояват своите позиции и това им прави чест", каза пред "24 часа" инфекционистът и добави, че би се чувствал неловко, ако получи подкрепата на Първанов.

"Бих се почувствал много неловко, ако президентът Първанов ме беше подкрепил. Нямаше да се чувствам на мястото си", обясни още началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София.

Мангъров гледа на мненито на Първанов за своята депутатска кандидатура като на мнение на човек, който подкрепя COVID мерките в страната. "В АБВ както и в цялото ни общество има хора, които са "за" мерките и смятат, че ако не са били те, щяхме да измрем. Има и хора, които мислят нормално и са на диаметрално противоположното мнение. Явно, че бившият президент Георги Първанов поддържа мението на оперативния щаб, на правителството и е от другата страна на бариерата, за разлика от основната част от хората от АБВ, които са от моята страна", каза доц. Мангъров и поздрави ръководството на партията, че твърдо отстоява своята позиция въпреки мението на Първанов.

Именно позицията срещу COVID мерките е сближила инфекциониста с партията и нейния лидер Румен Петков. "Оказахме се от едната страна на бариерата, а там беше доста пусто. В началото имах доста резерви по отношение на партията, но видях, че стоят на моята позиция", добавя Мангъров. Това, че в листите няма "стари муцуни", а нови лица без дълга история в политиката, също го привлякло към АБВ.