Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Велизар Д. от с. Бутан. Известният на съселяните си като Зари Цекин 70-годишен мъж е обвинен в това, че на 13 октомври 2020 г., около 20 ч., в ползвана от него къща в селото умишлено е умъртвил Христина Славчева Хазири от Перник, като й е нанесъл удари по главата и тялото с крака и с твърд предмет.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът прецени, че от събраните макар и на този ранен етап доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление. Макар и да има постоянна адресна регистрация съществува и хипотетична възможност той да се укрие, за да затрудни разследването.

В социалното обкръжение задържаният е известен с лошата си характеристика и вече е осъждан. Престъплението, в което е обвинен - убийство, е тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Постановената мярка за неотклонение съответства на личността на дееца и на тежестта на извършеното деяние, се казва още в мотивите на съда.