Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Атанас Мангъров КАДЪР: БНТ
Доц. Атанас Мангъров КАДЪР: БНТ

"Никога не съм бил ляв. Баща ми ще се обърне в гроба, ако разбере, съм с лява партия". Това каза доц. Атанас Мангъров в предаването "Още от деня" по БНТ.

Припомняме, че той бе номиниран за кандидат депутат от АБВ, след като лидерът на партията Румен Петков, който представи номинациите.

"Ако аз исках да влизам в политиката, нямаше да влизам с АБВ, а щях да влизам с ГЕРБ или в ГЕРБ, с ДПС или в ДПС, със Слави. АБВ не е парламентарно представена партия и шансът й да влезе в парламента е малък. Ако исках да ставам такъв, какъвто се опитват да ме изкарат, щях да играя на много сигурно", обясни той.

Пред "24 часа" инфекционистът доц. Атанас Мангъров бе обявил, че няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори.

Той отрече да е заявявал, че ще си скъса дипломата във връзка с разпространението на коронавируса.

"Никога не съм казвал, че ще си късам дипломата заради коронавируса. Това го каза премиерът. Точно това не съм казвал - казвал съм, че се надявам вирусът да изчезне, но никога не съм казвал, че ще си скъсам дипломата", обясни началникът на covid отделението в Инфекциозна болница.

Доц. Мангъров заяви, че в политиката  има всякакви хора.

"Инженери, учители, лекари. Медицината е част от нашия живот, а нашият живот така или иначе е свързан с политиката - няма как да се опитваш да промениш нещо, без да влезеш там по някакъв начин", каза кандидатът за депутат и обясни, че е с АБВ защото били на неговата страна.

"Тези, които мислят като мен, са много малко. Надявам се да стана повече, защото според мен този е начинът да се променят нещата", добави доц. Мангъров.

Той повтори твърдението си, че коронавирусът е обикновен вирус и заяви, че не се е ваксинирал

"Не съм се ваксинирал, имам антитела и съм изкарал тази инфекция. Който ви казва, че антителата са до време, от нищо не разбира", обобщи той.