Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

22 месеца затвор за рецидивист с многобройни престъпления на пътя
22 месеца затвор за рецидивист с многобройни престъпления на пътя

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия Б. Л. Г. за наказание 11 месеца „лишаване от свобода“ за извършени от него едновременно четири престъпления при управление на моторно превозно средство /МПС/. Към тази присъда съдът добави и още 11 месеца затвор за предишно престъпление на обвиняемия, отново свързано с управление на МПС.

На 7 септември 2020 г. служители на МВР спрели за проверка в село Долно Белотинци, община Монтана, Б. Л. Г./37 г./ с лек автомобил „Субару“ и установили че шофира с алкохол над 0,5 промила, без свидетелство за управление на МПС, а колата не била регистрирана по законовия ред и имала регистрационна табела, издадена на друго МПС. Пред съда Б. Л. Г. - с начално образование, неженен, безработен и осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за четири наказания:

- 5 месеца „лишаване от свобода“ за управление на автомобил „Субару “ с поставена регистрационна табела, издадена за друго МПС - „Опел Корса“

- 5 месеца „лишаване от свобода“ за управление на автомобил, който не е регистриран по надлежния ред според Закона за движение по пътищата

- 11 месеца „лишаване от свобода“ за управление на автомобил

с 2.36 промила алкохол, установени с ,,Алкотест Дрегер“

- 10 месеца „лишаване от свобода“ за управление на автомобил без свидетелство за управление на МПС, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото

Тъй като с едно деяние обвиняемият е извършил няколко престъпления, след като определи наказание за всяко от тях отделно, Районен съд наложи на Б.Л.Г. общо най-тежко наказание 11 месеца „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

В същото заседание съдът приведе в изпълнение и присъда от 11 месеца „лишаване от свобода“, наложена на Б. Л. Г. от Районен съд – Монтана през 2020 г. за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,37 промила. Наказанието е било условно, но бе приведено в изпълнение, тъй като в изпитателния му срок обвиняемият е извършил друго престъпление.

Определението може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Според справката за съдимост на Б. Л. Г. от 2009 г. досега той е осъждан 5 пъти с влезли в сила присъди основно за престъпления, свързани с управление на МПС.