Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горският, обвинен за побой над бракониер, пуснат от ареста с гаранция 3000 лв.

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил отмени определението на РС – Дупница и измени взетата по отношение на Красимир Сулев мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, като постанови мярка „Парична гаранция“, в размер на 3 000 лв. Той е привлечен като обвиняем за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда, от длъжностно лице- горски стражар по повод на изпълнение на службата му. Инцидентът е от 06.01.2021 г., на ул. „Венелин“ в Дупница. В края на 2020 г., пострадалия Костадин Станчев е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал е бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение за авторство на деянията от страна на обвиняемия, като този извод се прави на база събраните на този етап доказателства по досъдебното производство. За престъплението по чл. 325, ал.1, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и кумулативното наказание- обществено порицание, а за престъплението по чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години. По смисъла на закона, повдигнатите обвинения не са за тежки умишлени престъпления.

От данните по делото не може да се извлече обосновано предположение за съществуваща опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Красимир С. е неосъждан, има регистриран постоянен адрес и създадена обвързаност със семейството, както и трудова заетост. Установено е, че е ангажиран и с треньорска дейност на деца, пише още в мотивите на съда.

Определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което по отношение на Красимир С. е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ е окончателно.