Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама граждани на Кралство Мароко и двама граждани на Алжир се признаха за виновни в това, че на 11 януари 2021 година, в местността „Славчето“, Община Трекляно са направили опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

При двама от тях това е втори незаконен опит за пресичане границите на страната, като престъплението е извършено в изпитателния срок на наказания, одобрени от районните съдилища в Свиленград и Ген. Тошево.

РС – Кюстендил определи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца и „глоба“ в размер на 100.00 лева, за 25- годишният Юсеф Н. от Кралство Мароко и за 20- годишния Амин У. от Алжир. Съдът привежда в изпълнение и наложените им наказания от по 6 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години от РС – Ген. Тошево и РС – Свиленград, с определения от 2020 година. Двамата са с мерки за неотклонение „Задържане под стража“.

РС – Кюстендил одобри и други две споразумения, постигнати между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, като наложи наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години и „глоба“ в размер от по 100 лв., за 27- годишния Карим М. от Алжир и 23- годишния Али Р. от Кралство Мароко. И двамата са неосъждани към момента.