Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И докато чакаме, поставяме световни рекорди по смъртност

Възможно ли е турчинът да е 4 пъти по-як от българина? Защото там смъртността от COVID-19 е под 1 процент от заразените и намалява, докато в България е 4 на сто и расте.

Разбира се, че нашите гени не са по-кекави. Разликата е в трите Х – лекарството хидроксихлорохин, което у нас не се предписва и го няма, а в Турция бе приложено масово още в началото. Ние сме в ЕС и слушаме Брюксел. Брюксел ни уреди с големи количества безполезен ремдисивир. Цената не е обявена, но известно е, че една опаковка стига до 4 хиляди долара, докато трите Х е почти без пари. За Биг Фарма това е тотална щета.

Турция е по-богата от нас, но не членува в ЕС и прави каквото намери за добре. Оказа се, че е улучила – трите Х може да не е лекарството – чудо, но все пак пречи на вируса поне в началния етап от заразата. Освен това в Турция все още има доболнична помощ.

У нас човек се среща с лекар едва когато го закарат в интензивното с линейката. Личният лекар е глас по телефона, ако се свържеш. По аптеките не се намират дори антибиотици. Освен това, Щабът публично анатемоса трите Х - ако го пиеш, имало опасност изведнъж сърцето ти да спре!

Тази сензация се пръкна от един фалшив доклад в реномираното научно списание “Лансет”. Върза се дори и Световната здравна организация. Странно, трите Х е отдавна известно лекарство, пие се от милиони по света срещу малария и артроза. Всеки лекар би трябвало да знае, че е безобидно. Така и не стана ясно кой пробута на “Лансет” тази партенка и защо СЗО реши да повярва, но явно пак големите пари са уринирали в чая на науката.

Трите Х е на цената на спанака, а ремдисивирът е на златото. Преди месец СЗО призна, че от него няма никаква полза, но щом са платени такива суми, значи трябва да се пие. И се пие. Макар че полза няма. Полза няма, но пари са давани.

Сега обаче и трите Х е демоде.

Практикуващите лекари налучкаха още поне половин дузина отдавна познати лекарства, които помагат за новия вирус. Те имат само един недостатък – евтини са. Затова лекарите ги прилагат полунелегално, а институциите ги дебнат като орлици. Социалните мрежи ги цензурират. Медиите ги премълчават. Всички чакат пришествието на ваксините.

Да не помислите, че съм антиваксър! Напротив, готов съм да се ваксинирам на мига и да си нося чипа. Но пенсиите като мен има да чакат още поне половин година, а може и цяла. Или две. Затова питам – трябва ли да умират с коронавирус по 3-4 хиляди българи на месец, когато с наличните евтини и познати лекарства може да се сведат до хиляда или още по-малко? Защо да задръстваме интензивните отделения? Защо да се разболяват лекари и сестри? Ние ли сме най-албанският реотан на планетата?

Знаете ли каква е смъртността у нас в момента? Поиграх си да я сметна само за месец декември. Според https://www.worldometers.info/ между 1 и 31 декември новите заразени са били 53 491, а починалите – 3388. Поставили сме нов световен рекорд – 6.3 процента смъртност! Един на всеки 15 от доказано заразените предава Богу дух!

Така е, като нямаме доболнична помощ, но пък имаме здравна каса.

Знаете ли някой да е излекуван от касиер?

В същото време около нас народите явно се справят. Явно лекарите там лекуват. Да вземем паникьосаната Великобритания с нейния нов щам – през декември там смъртността е била едва 1.7 на сто срещу нашите 6.3. Там е умирал един на 58 доказано заразени, а у нас – един на 15!

Докога? Не само че за 9 месеца нищо не сме научили, но дори се отучваме! Омръзна ми медицинските власти да се бият гордо в гърдите, а журналята да ги целуват южно от кръста, когато сме световни рекордьори по липса на медицинска помощ!

Споменах ли, че по света вече имат лекарства и ги използват масово? Сред тях най-успешното се нарича ивермектин.

У нас някои специалисти вече де сетиха да го споменават с добри думи в края на декември, но Щабът, Здравната каса и останалите високи институции трън си вадят и чакат ваксините.

Ивермектинът е евтино лекарство с изтекъл патент и може лесно да се произведе в огромни количества. То лекува най-различни паразитни зарази, като например дамски (кавалерски) буби, краста, онхоцеркоза (речна слепота) и така нататък. В един старчески дом в Испания през пролетта тръгнала краста и дали ивермектин на пансионерите. Средната възраст била 90 години.

Само един се разболял от коронавирус, но му минало леко, докато в съседния старчески пансион било мор и чума. Лекарите обърнали внимание и бързо открили, че ивермектинът напълно унищожава вируса в самото начало на заразата. Ако медиците го вземат веднъж на месец, могат и без маски. Помага радикално и във всички останали фази на болестта. Вече има цели области в Третия свят, които са напълно излекувани от вируса без никакви ваксини.

Няма да навлизам в научни подробности, но който се интересува, може да ги види в доклада на доктор Пиер Кори, изнесен на специално изслушване пред американския Сенат.

Доктор Кори говори от името на организацията Front-Line COVID-19 Critical Care Allience (Алианс за критична помощ на първа линия срещу COVID-19), в която членуват десетки реномирани специалисти от институти и болници в няколко държави с над 2000 научни публикации и огромен клиничен опит с COVID-19. Провели са 21 контролирани клинични проучвания, от които 10 са рандомизирани. Те категорично показват, че ивермектинът е лекарството чудо.

Само един пример. В щата Алто Парана в Парагвай през септември властите започват масова кампания за “избавяне от червеите” с ивермектин.

Истинската цел е коронавирусът, но губернаторът го маскира, за да не го забележат световните институции. Раздадени са 30 000 кутии с лекарството. На 15 октомври губернаторът обявява, че край - коронавирусът е напуснал щата!

В Алто Парана спада почти до нулата броят на смъртните случаи Тук прилагам и 2 графики и на заразените. В останалите три щата положението е различно.

Та мисля си – толкова ли сме изостанали, че един Парагвай лекува по-добре населението си? Нали уж ние сме европейците? Погледнах в Уикипедия – Парагвай не е за подценяване, но все още брутният продукт на глава от населението е около 6 хиляди долара годишно, докато у нас е 10 хиляди. Защо у нас Здравната каса не се бръкне, та да раздаде в някой град 30 хиляди кутии с инвермектин? Защо властите не наредят на фармацевтичната промишленост да го произведе.

Уви, ние сме в Европа. Ние ще плащаме по високата тарифа.