Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Лекар във Флорида почина 2 седмици след поставяне на ваксина срещу COVID-19, предаде USA Today.

Засега не е ясно дали смъртта на 56-годишния Грегъри Майкъл е свързана с поставянето на ваксина на “Пфайзер“ срещу COVID-19.

Предприето е разследване във връзка със смъртта му.

Съпругата на Майкъл - Хайди Некелман, каза, че той е бил ваксиниран на 18 декември, а 16 дни по-късно е починал.

Според мен смъртта му има 100-процентна връзка с поставянето на ваксината. Нямам друго обяснение, посочи Некелман във Фейсбук.

По думите й Майкъл е водил активен начин на живот, не е употребявал алкохол и не е бил пушач. Не е имал никакви заболявания.

3 дни след поставяне на ваксината мъжът забелязал червени петна по ръцете и краката си, свидетелстващи за подкожни кръвоизливи. При изследване на кръвта му бил установен остър недостиг на тромбоцити.

На Майкъл била поставена диагнозата тромбоцитопения - заболяване, при което тялото приема тромбоцитите за чужди тела и сигнализира на далака да ги унищожи.

Лекарите се опитали да спасят колегата си, но на 3 януари мъжът починал от мозъчен кръвоизлив, още преди да му бъде направена операция.

Пресслужбата на „Пфайзер“ обяви, че компанията разследва смъртта на д-р Грегъри Майкъл. Специалисти от компанията също така подчертаха, че засега не е потвърдена пряка връзка между ваксината и смъртта на лекаря.

Превод и редакция: Нора Чолакова