Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Ютюб
Кадър: Ютюб

10-годишно момче шофира БМВ по улиците на Пещера и размахва пистолет, докато управлява мощното возило. Клип с това съдържание шокира потребители на социалните мрежи преди броени дни.

Клипът е заснет и качен във фейсбук от дядото на момчето, който е сам е позволил на внука си да седне зад волана, съобщи за "24 часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Той обясни, че органите на реда са се самосезирали от видяното и е започнала незабавна проверка. При разследването е установено, че собственик на автомобила е 50-годишният А.Г., дядо на малолетното дете, който многократно е давал на внука си да седне зад волана.

Установена е и собствеността на газовия пистолет, който детето е размахвало на клипа. Той е на бащата на детето и е законно закупен и регистриран, преди време. Родителите на момченцето са в чужбина и не са знаели за станалото. На дядото на момчето е съставен акт в размер на 300 лв., за това че е предоставил автомобила си на неправоспособно лице. Актът щеше да е много по-голям и автомобилът щеше да бъде дерегистриран, ако нарушението беше хванато на улицата, а не се бяхме самосезирали за него от социалната мрежа, уточни Мирослав Стоянов.

Преписката по случая е изпратена и до Закрила на детето по компенентност, допълни говорителят.

Разследването е установило, че фамилията на детето е заможна и самото то е финансово задоволено. Смущаващи са обаче възпитанието и начина му на отглеждане. За скандалния случай се е самосезирала и прокуратурата.